A Sziklakórház Atombunker Múzeum „Virtuális Múzeum” programjának célja, hogy az online térben is olyan komplex múzeumi élményt alkossunk, amivel interaktív és informatív ismeretanyagot hozunk létre az érdeklődők számára és a múzeum digitalizált gyűjteményi anyagát saját kontextusában, izgalmas történetekbe ágyazva prezentáljuk. Ismeretterjesztő videóinkat történészek, múzeumpedagógus és online tartalomgyártásban jártas szakemberek együttműködésével alkottuk meg három témakörben: Mesélő tárgyak, Titkok és történetek, Mesélő helyek.

Miről fognak szólni ezek a videók? Olyan tárgyakról, amelyeket a múzeumlátogatás során nincs alkalmunk részletesen bemutatni. Olyan történetekről, amelyek nem hangoznak el a tárlatvezetések során. Olyan helyekről, amiket nem tudunk megmutatni, ha ellátogatnak a múzeumba.

Kiknek ajánljuk virtuális múzeum tartalmainkat? Mindenkinek, aki már járt nálunk, mindenkinek, aki szeretne eljönni hozzánk és mindenkinek, akit érdekel a Sziklakórház története. Tartalmaink ingyenesen hozzáférhetőek magyar nyelven, angol felirattal.

2020 decemberéig minden  héten pénteken izgalmas, új virtuális tartalommal jelentkezünk, amelyet weboldalunkon, Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon is megtekinthetnek.

 

“Sok szeretettel ajánljuk Virtuális Múzeum tartalmainkat minden érdeklődőnek. Bízunk benne, hogy kollégáink lelkes és kitartó munkájának eredményeként olyan ismeretterjesztő anyagokkal szolgálhatunk Önöknek, melyek értékes pillanatokat csempésznek a hétköznapokba az élethosszig tartó tanulás jegyében.”

Hegyes-Szikszai Anikó, múzeumigazgató

Ha szeretne értesülni legfrissebb tartalmainkról, iratkozzon fel Youtube csatornánkra vagy kövessen minket Facebook-on!

Mesélő helyek sorozat

Mesélő helyek - 1. rész

Mesélő helyek - 2. rész

Mesélő helyek - 3. rész

Mesélő tárgyak sorozat

Mesélő tárgyak - 1. rész

Mesélő helyek - 2. rész

Titkok és történetek sorozat

Titkok és történetek - 1. rész

Titkok és történetek - 2. rész

Titkok és történetek - 3. rész

Titkok és történetek - 4. rész

Titkok és történetek - 5. rész

 

VIRTUÁLIS MÚZEUM – AJÁNLÓ

Hogyan készül?

Minden tartalomgyártás ötleteléssel kezdődik. Kitaláljuk miről is szóljon a videó, forgatókönyvet készítünk, anyagot gyűjtünk, forgatunk, vágóképeket készítünk, vágunk, feliratozunk. Egy-egy videó elkészítése kb. 1 hetet vesz igénybe.

A forgatás

Egy-egy videó forgatása kb. 3-4 órát vesz igénybe. A kollégák felkészülnek, előkészítjük a helyszínt, fényeket, többször felvesszük a jeleneteket és vágóképeket készítünk.

Kik készítik?

A Virtuális Múzeum tartalmainkat a múzeum munkatársai közösen készítik. Együtt ötletelünk, forgatókönyvet készítünk, felvételeket készítünk, majd a tartalomgyártásban jártas kolléga a nyersanyagból elkészíti a kész kisfilmet.

Virtuális Múzeum tartalmainkat az NKA támogatásával hoztuk létre.

 

Minden jog fenntartva!