A FELNŐTTKÉPZÉS ÉS A MÚZEUM

 

A történeti kutatás során összegyűjtött tudás megosztására 2019-ben az Alapítvány egy rendhagyó projektet indított és létrehozta a Sziklakórház Történeti Akadémiát.

A Sziklakórház Történeti Akadémia célja a múzeumi élmény kiterjesztése online elérhető tartalmakkal, amely egyben innovatív e-learning alapú, akkreditált felnőttképzés. A projekt az élethosszig tartó tanulás jegyében több mint 10 év szakmai munkáját rendszerezi egyedi fejlesztésű, felhő alapú, automatizált interaktív online adatbázisba írott anyagok, videók, webináriumok segítségével, amit múzeumi tárlatvezetéssel, tesztekkel, előadásokkal színesítünk.

Tudj meg többet a Történeti Akadémiáról:

HOGYAN VEHETSZ RÉSZT?

 

A Történeti Akadémia képzéseire az úgynevezett AP kód segítségével lehet regisztrálni. Az AP kód 16 jegyű és AP-vel kezdődik. Az AP kódot a múzeumi értékesítő automatákban felnőttképzési program vásárlása esetén kapott bizonylaton találod. Ha online vásárolsz webshopunkban, az AP kódot kollégáink küldik meg e-mail-ben a vásárlást követő 1 munkanapon belül.

Fontos, hogy amint a kód a birtokodba került, 3 napod van regisztrálni a képzésre az e-learning adatbázis felületén:

A KÉPZÉSEKRŐL

 

Három különböző szintű képzésben (AP1, AP2 és AP3) lehet részt venni, melyek mindegyike tartalmaz tárlatvezetést a múzeumban. A képzések a múzeum történészei által összeállított tartalmakból állnak szövegek, képek, dokumentumok, videók, interjúk, hangoskönyv és tesztek formájában.

NYILVÁNOS TÖRTÉNETI AKADÉMIA ELŐADÁSOK

 

A Történeti Akadémia keretében rendszeresen szervezünk előadásokat különböző témakörökben. A következő előadások témaköre és időpontja:

Orvosok a Sziklakórházban

Online: 2021. 08. 12. 17:30

Légoltalom

Online: 2021. 07. 15. 17:30

Földalatti laboratórium

Online: 2021. 07. 29. 17:30

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mi az AP kód?

A Történeti Akadémia képzéseire az úgynevezett AP kód segítségével lehet regisztrálni. Az AP kód 16 jegyű és AP-vel kezdődik. Az AP kódot a múzeumi értékesítő automatákban felnőttképzési program vásárlása esetén kapott bizonylaton találod. Ha online vásárolsz a webshopunkban, az AP kódot kollégáink küldik meg e-mail-ben 1 munkanapon belül.

Mennyibe kerülnek a képzések?

A képzések árát a Díjszabás menüpontban találod.

Gyermek program is van?

Igen, van! Ha gyermeknek (18 év alatt) vagy családnak szóló képzést vásárolsz, regisztrálhatsz a Gyermek Programra. A Gyermek Programok 14 év alatti és feletti gyermekeknek is tartalmaznak ismeretanyagokat. (18 év alatti gyermekek az elektronikus felnőttképzési szerződésünket nem írhatják alá, csak a Gyermek Programban vehetnek részt.)

Hogyan lehet regisztrálni a képzésekre?

Keresd fel a therock.academy oldalt és regisztrálj AP kódoddal. Kérjük vedd figyelembe, hogy a Történeti Akadémia akkreditált felnőttképzésként működik, a képzés sikeres teljesítése esetén oklevelet kapsz. Az akkreditált felnőttképzésben való részvételhez pedig elektronikus felnőttképzési szerződést kötünk Veled a regisztrációs űrlapon megadott adatok segítségével. Az adatokat az Fktv. 21 § (1) bekezdés b) pontja alapján, a képzéssel összefüggésben kezeljük. A szerződés megkötése nélkül nincs lehetőség részt venni a programban.

Mennyi ideig lehet regisztrálni a képzésekre?

Az AP kód megvásárlását követő 3 napon belül kell regisztrálni a therock.academy oldalon a Történeti Akadémia képzéseire.

Mennyi ideig lehet használni az online adatbázist?

Minden képzésnek vagy egy képzési ideje. Az AP1 képzés esetében 30 nap, AP2 esetében 90 nap és AP3 esetében 180 nap áll rendelkezésre az adatbázis használatára. KÉPZÉSI TEMATIKÁK

Meg lehet változtatni a képzés típusát?

Sajnos, erre jelenleg nincs lehetőség. A vásárláskor el kell dönteni, hogy melyik képzést szeretnéd igénybe venni.

Milyen nyelven érhetőek el a képzések ismeretanyagai?

Az e-learning felület magyar és angol nyelven használható.

Milyen képzéseket indítanak a Történeti Akadémián?

A Történeti Akadémia jelenleg 3 különböző szintű képzést tartalmaz. A szintek közül az AP kód megvásárlásakor választhatsz.

Milyen ismeretanyagokat lehet megnézni az e-learning adatbázisban?

A képzések a múzeum történészei által összeállított tartalmakból állnak szövegek, képek, dokumentumok, videók, interjúk és tesztek formájában. Minta ismeretanyag

A Sziklakórház – Történeti Akadémia adatai

 

Felnőttképző szervezet: “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány

Címe: 1012 Budapest, Lovas út 4/C

Adószáma: 18728488-2-41

Nyilvántartásba vételi szám: E-001962/2019

therock.academy

 

Ügyfélszolgálat:

 

info@therock.academy

06 70 7 010101

Ügyfélszolgálat elérhetősége: H-P 10:00 – 17:00

 

Az egyes képzések nyilvántartásba vételi száma:

AP1 – E-001962/2019/D001

AP2 – E-001962/2019/D002

AP3 – E-001962/2019/D003

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉS

 

A Sziklakórház Történeti Akadémia mindhárom felnőttképzési programja  (AP1, AP2 és AP3) beszámíttatható a pedagógus továbbképzés kötelezően teljesítendő órái közé (az iskola fenntartójának jóváhagyásával, a hét évente kötelezően teljesítendő 120 órás továbbképzésben mint pedagógus-továbbképzésként nem akkreditált tanfolyamot).

A képzések beszámíttatható óraszáma:

AP1: 6 óra

AP2: 13 óra

AP3:  23 óra