MINDEN HELY BETELT!

A nagy érdeklődésre való tekintettel hamarosan új időpontot hirdetünk meg – kövessenek minket Facebook oldalunkon a legfrissebb információkért!

RÁADÁS NAP!

A Sziklába vájt történelem programot 2020. 11. 14-én 18:00 – 22:00 között megismételjük! A programon előzetes jegyvásárlást követően lehet részt venni. A jegyvásárlás 2020. 10. 19-én 15:00-kor kezdődik weboldalunkon.

ÁRNYAK ÉS FÉNYEK A VÁRNEGYEDBEN

 

Három, külön-külön is lenyűgöző turisztikai látványosság most egy exkluzív alkalom keretein belül együtt lesz megtekinthető 2020. 10. 31-én este.

A program a Sziklakórházban kezdődik. A múzeum ikonikus viaszfiguráinak egy része erre az éjszakára életre kel, az intézmény termei és folyosói pedig sötétbe borulnak.  Az intézményből kilépve egy üvegajtón léphetünk át a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerbe. Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk. Célunk a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul élvezhetjük Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványát.

IDŐPONT: OKTÓBER 31szombat – A túrák 19:00-tól kezdve óránként indulnak. A túra időtartama 1,5 – 2 óra.ű

Ráadásnap: 2020. 11. 14. 18:00 – 22:00

TALÁLKOZÁS: Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest Lovas út 4/c)

Részvételi díj: 5 900 FT/fő

Sziklakórház Atombunker Múzeum

A zseblámpámpák fényével bevilágított sötétt termekben megelevenedik a történelem.

Vár-barlang

Több méter mélyen a föld alatt, a világviszonylatban is páratlan barlangrendszerben haladunk tovább…

Mátyás-templom

A föld alól a felszínre érve a Mátyás-templom lenyűgöző panorámaterasza felé vesszük utunkat.

Egy túrán maximum 10 fő vehet részt! Az egyes túrákon való részvételhez kérjük előzetesen váltsák meg jegyüket a Sziklakórház Atombunker Múzeum webshopjában.  Helyszínen a programra jegyváltási lehetőség nincs.

(Az első két túra mindenképpen megtartásra kerül, a további időpontok minimum 5 fő jelentkezése esetén kerülnek megtartásra. Amennyiben a túra elmarad, a befizetett összeget 3 munkanapon belül visszautaljuk.)

JELENTKEZÉSI és BEFIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2020. október 30. 12:00

A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni.

A túrán való részvételhez érkezéskor kérjük a Sziklakórház Atombunker Múzeum pénztárában mutassák be a vásárlás visszaigazolását vagy az elektronikus számlát. 

A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, maszkot hozzanak magukkal!

A Budai Várnegyed a főváros talán legismertebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja megannyi lenyűgöző történelmi, építészeti, kulturális és gasztronómiai attrakcióval. A Vár felszíni látnivalói alatt azonban egy nem mindenki számára ismert, több kilométer kiterjedésű barlangrendszer húzódik, mely több évszázad titkait rejti.

Az idén október 31-én első alkalommal megrendezésre kerülő „Sziklába vájt történelem – Árnyak és fények a Várnegyedben” című különleges éjszakai túra egy korábban soha nem látott turisztikai összefogásnak köszönhetően valósul meg.

A program első felében a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be. A múzeum ikonikus viaszfiguráinak egy része erre az éjszakára életre kel, az intézmény termei és folyosói pedig sötétbe borulnak. A program első szakaszában a látogatók egy zseblámpafényes történelmi időutazás során megismerkedhetnek a Várnegyed és Budapest történelmének legviharosabb időszakaival, és megtudhatják, mivel töltik az idejüket a Sziklakórház viaszfigurái, amikor kihunynak a fények a múzeumban. A túra első felének végén a résztvevők egy üvegajtón át léphetnek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetes barlangba.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerben, a föld alatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintus szerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig. Az itteni érdekességekről bővebben a Vár-barlangi séta programon hallhat az az érdeklődő (www.varbarlangiseta.hu).

Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk. Célunk a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul élvezhetjük Budapest esti fényekben úszó lenyűgöző látványát. A kilátóterasz 360 fokban körbejárható, így lehetőségünk nyílik arra, hogy megcsodáljuk a város legszebb látnivalóit Budán és Pesten egyaránt. A templom tornyába 197 lépcsőfok visz fel: az utat kényelmes tempóban, rövid pihenő beiktatásával tesszük meg. Eközben a templom tornyaival, történetükkel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal ismerkedünk meg. Kiderül, hogy kik építették és kik lakják a Mátyás-templom harangtornyát.