ÚJRA!

2021. 06. 18.

Három, külön-külön is lenyűgöző turisztikai látványosság most egy exkluzív alkalom keretein belül együtt lesz megtekinthető 2021. 06. 18-án.

 

A föld alatti Sziklakórház sötét termeiből indul a túra zseblámpák fényeivel megvilágítva, ahonnan egy üvegajtón át a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által üzemeltetett barlangrendszerbe jutunk. Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk. Célunk a templom panorámaterasza, ahonnan zavartalanul élvezhetjük Budapest lenyűgöző látványát.

IDŐPONT

2021. 06. 18. 17:00 – 22:00 (30 percenként indul vezetés, utolsó belépés: 20:30)

ÁR

7 490 FT / FŐ

Sziklakórház Atombunker Múzeum

A zseblámpámpák fényével bevilágított föld alatti termekben megelevenedik a történelem.

Vár-barlang

Több méter mélyen a föld alatt, a világviszonylatban is páratlan barlangrendszerben haladunk tovább…

Mátyás-templom

A föld alól a felszínre érve a Mátyás-templom lenyűgöző panorámaterasza felé vesszük utunkat.

A programon való részvételhez 18 éves kor felett védettségi igazolvány szükséges, amelyet érkezéskor, a Sziklakórház Atombunker Múzeumban kell bemutatni.  A túrán 12 éves kor felett lehet részt venni.

Egy túrán maximum 15 fő vehet részt! Az egyes túrákon való részvételhez kérjük, előzetesen váltsd meg jegyedet a Sziklakórház Atombunker Múzeum webshopjában.  A helyszínen a programra jegyváltási lehetőség nincs.

JELENTKEZÉSI és BEFIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2021. 06. 17. 12:00

A PROGRAMRÓL

A túra időtartama 1,5 – 2 óra.

A túra hossza: kb. 2,5 km (és kb. 200 lépcső)

A program során vezető kalauzol Titeket végig a három helyszínen (magyar nyelven).

Kb. 1 órát a föld alatt lesztek, ahol max. 18 C fok van. Kérjük, gondoskodjatok megfelelő cipőről és melegebb ruháról.

A programon való részvétel díja 7490 Ft, amely tartalmazza a vezetést mindhárom helyszínen.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

Korhatár: 12 év.

18 éves kor felett a program csak védettségi igazolvánnyal látogatható (194/2021 (IV. 26.) Kormányrendelet).

Szájmaszk viselése a program során kötelező.

ÉRKEZÉS ÉS INDULÁS

Kérjük, 5-10 perccel korábban érkezzetek meg az indulás helyszínére: Sziklakórház Atombunker Múzeum (1012 Budapest Lovas út 4/c)

Mutassátok be a múzeum munkatársainak védettségi igazolványotokat és a vásárlást igazoló visszaigazolást.

Figyelem! Késés esetén a korlátozott kapacitás miatt nincs lehetőség csatlakozni a következő csoporthoz!

Csoportlétszám: min. 5 fő – max. 15 fő

2021-ben újra megszervezésre kerül a tavaly nagy sikerrel bemutatott, izgalmas program, mely a Budai Várnegyed három különleges helyszínét mutatja be egy tematikus séta során. Az érdeklődők a Sziklakórház hátborzongató orvosi kellékei és drámai történeteit bemutató tárlatvezetése után Budai Vár-barlang természetes eredetű labirintusszerű pincéit járják be, majd végül a 800 éves Mátyás-templom kilátóteraszán élvezhetik a fővárosra tekintő kivételes panorámát.

A Budai Várnegyed a főváros talán legismertebb és legnépszerűbb turisztikai célpontja megannyi lenyűgöző történelmi, építészeti, kulturális és gasztronómiai attrakcióval. A Vár felszíni látnivalói alatt azonban egy nem mindenki számára ismert, több kilométer kiterjedésű barlangrendszer húzódik, mely több évszázad titkait rejti.

A program első felében a résztvevők a Sziklakórház földalatti létesítményének egykor szükségkórházként funkcionáló termeit járhatják be. A múzeum termei és folyosói sötétbe borulnak, a látogatók zseblámpafényes történelmi időutazás során ismerkedhetnek meg a Várnegyed és Budapest történelmének legviharosabb időszakaival. A béke értéke és a hétköznapi hősök visszaemlékezései elevenednek meg a viaszfigurák és korhű berendezések között, szakképzett vezetők tolmácsolásában. A túra első felének végén a résztvevők egy üvegajtón át léphetnek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó természetes barlangba.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett barlangrendszerben, a föld alatti termek és folyosók hosszú során keresztül fény derül rá, hogy az évszázadok során hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig. Az itteni érdekességekről bővebben a Vár-barlangi séta programon hallhat az az érdeklődő (www.varbarlangiseta.hu).

Rövid pihenő után a közel 800 éves Mátyás-templom felé indulunk. Célunk a templom panorámaterasza lesz, ahonnan zavartalanul élvezhetjük Budapest elénk táruló lenyűgöző látványát. A kilátóterasz 360 fokban körbejárható, így lehetőségünk nyílik arra, hogy megcsodáljuk a város legszebb látnivalóit Budán és Pesten egyaránt. A templom tornyába 197 lépcsőfok visz fel: az utat kényelmes tempóban, rövid pihenő beiktatásával tesszük meg. Eközben a templom tornyaival, történetükkel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal ismerkedünk meg. Kiderül, hogy kik építették és kik lakják a Mátyás-templom harangtornyát.