MŰKÖDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI SZABÁLYZAT

FIZETÉS MÓDJA

Webáruházunkban kizárólag online bankkártyás fizetési mód érhető el a megrendelések kiegyenlítéséhez. Átutalásos, utánvétes és készpénzes fizetésre online vásárlás esetén nincs lehetőség.

Bankkártyás fizetés menete a Barion rendszerének használatával:

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházakban, mobil alkalmazásokban.

A bankkártyás fizetésnek számodra nincs plusz költsége, az teljesen díjmentes. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, így sem most és sem a jövőben nem szükséges külön költséggel kalkulálnod. A Barion egyenlegkezelés szintén ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártya számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrál, soha többé nem kell begépelni a kártyaadatokat  egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcím és jelszó. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságot is növeli!

Fizetéshez használható:

 • Mastercard vagy Maestro bankkártya
 • Visa vagy Electron bankkártya
 • Amex bankkártya

 

A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizze, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adja meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésző zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos, és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja.
A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

 

Bankkártyás fizetés menete a SimplePay rendszerének használatával:

A SimplePay Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti.

SimplePay Online Fizetési Rendszer: A szolgáltatást igénybe vevő vásárlók online vásárlások esetében választhatják a SimplePay egyszerű és biztonságos fizetési megoldását. Ekkor a megszokott módon, a SimplePay felületén intézhetik fizetésüket.

A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással. A szolgáltatás alatt a felhasználó, így a kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay tranzakciókat folyamatosan figyeli, s nem várt események megelőzésében nyújt segítséget.

További információért kérjük, látogasson el a www.simplepay.hu honlapra!

MELYEK A TRANZAKCIÓ LÉPÉSEI?

   • A „Fizetés” gombra kattintva Ön átkerül a SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adatai megadásával elindítja a tranzakciót.
   • A kártyaadatok megadását követően kérjük, ellenőrizze az adatok helyességét.
   • A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
   • A fizetés eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap, valamint visszairányítjuk a szolgáltató oldalára.

Fizetéshez használható:

 • Mastercard vagy Maestro bankkártya
 • Visa vagy Electron bankkártya

Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.

BIZTONSÁG

Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a SimplePay biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat szükséges megadni. A SimplePay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

 

Mennyibe kerül Önnek a bankkártyás fizetési mód?

A bankkártyáját díjmentesen használhatja (ellentéteben a legtöbb átutalásos és utánvétes fizetés esetén), és semmilyen extra költséggel nem jár webáruházunknál sem.

 

Mi történik, ha nem tudtam kifizetni a megrendelésemet?

Előfordulhat, hogy valamilyen technikai hiba miatt, vagy fedezet híján nem sikerül az online bankkártyás fizetés. Erről a SIX Payment oldalán keresztül azonnal tájékoztatást kap. Sikertelen tranzakció esetén sajnos nincs mód ismételt fizetésre pont a biztonság garantálása érdekében, így ebben az esetben a megrendelést meg kell ismételni. Javasoljuk, hogy fizetés előtt mindig ellenőrizze, hogy megfelelő fedezettel rendelkezik számláján, valamint készítse elő bankkártyáját, hogy az időkorlát túllépése miatt ne szakadjon meg a fizetési folyamat.

A SZÁLLÍTÁS MENETE

1. JEGY ÉS AJÁNDÉKUTALVÁNY VÁSÁRLÁS ESETÉN

Amennyiben Ön kizárólag jegyet vagy ajándékutalványt vásárol webáruházunkban, fizikai értelemben véve szállításra nem kerül sor. A megrendelt jegy / ajándékutalvány vásárlást igazoló dokumentumot (voucher) elektronikus formában, egy automatikus visszaigazoló e-mail-ben kapja meg tőlünk (maximum 1 napon belül), illetve letöltheti oldalunkról fiókjába bejelentkezve.

Fontos információ a jegyekről: Minden online vásárolt jegy egy alkalommal használható fel, ezért kérjük, fokozottan ügyeljen arra, hogy a jegyről másolatot senki se készíthessen.. A felhasználás során a múzeum pénztárában érvénytelenítésre kerül, ezért amennyiben nem egyszerre érkeznek javasoljuk külön váltsák meg jegyüket. Jegyet adott napra legkésőbb az előtte lévő nap 23:59 percig lehet vásárolni online. Aznapra szóló jegy vásárlására kizárólag a helyszínen van lehetőség.

2. AJÁNDÉKTÁRGY ÉS UTALVÁNY VÁSÁRLÁSA ESETÉN

Amennyiben Ön csak ajándéktárgyat vásárolt webáruházunkban, a megrendelés során ki kell választania a szállítási módot, ami lehet házhoz szállítás, illetve személyes átvétel.

Amennyiben a házhoz szállítást választja, megrendelését futárszolgálattal küldjük el Önnek 4-7 munkanapon belül. Kérjük ebben az esetben olyan címet adjon meg, ahol a terméket napközben át tudják venni (8:00 – 17:00 között). A házhoz szállítás díja: 1700 Ft, amelyet automatikusan hozzá adunk kosarához ennek a szállítási módnak a választása esetén. A szállítási díj Magyarországon belüli szállítás esetén érvényes. Amennyiben nemzetközi szállítást szeretne igénybe venni, vegye fel velünk a kapcsolatot és kollégáink tájékoztatják a szállítási feltételekről és díjakról.

Személyes átvétel választása esetén Ön megrendelését a Sziklakórház Múzeumban (1012 Budapest, Lovas út 4/C) veheti át. Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot, amint csomagja elkészült és átvehető (általában 2-5 munkanap).

Amennyiben Ön ajándéktárgyat és programra szóló utalványt is vásárolt, szállítási módot kell választania a fentiek alapján, viszont az kizárólag az ajándéktárgyak szállítására fog vonatkozni. A ajándékutalvány vásárlását igazoló dokumentumot ebben az esetben is online formában fogjuk Önnek megküldeni.