MŰKÖDÉSI ÉS VÁSÁRLÁSI SZABÁLYZAT

FIZETÉS MÓDJA

Webáruházunkban kizárólag online bankkártyás fizetési mód érhető el a megrendelések kiegyenlítéséhez. Átutalásos, utánvétes és készpénzes fizetésre online vásárlás esetén nincs lehetőség.

 

1. Bankkártyás fizetés menete a Barion rendszerének használatával:

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházakban, mobil alkalmazásokban.

A bankkártyás fizetésnek számodra nincs plusz költsége, az teljesen díjmentes. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, így sem most és sem a jövőben nem szükséges külön költséggel kalkulálnod. A Barion egyenlegkezelés szintén ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártya számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrál, soha többé nem kell begépelni a kártyaadatokat  egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcím és jelszó. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságot is növeli!

Fizetéshez használható:

  • Mastercard vagy Maestro bankkártya
  • Visa vagy Electron bankkártya
  • Amex bankkártya

A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 256 bites SSL titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizze, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adja meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésző zöld színnel jelzi, ha a fizetés biztonságos, és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja.
A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

 

2. Bankkártyás fizetés menete a SimplePay rendszerének használatával:

A SimplePay Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti.

SimplePay Online Fizetési Rendszer: A szolgáltatást igénybe vevő vásárlók online vásárlások esetében választhatják a SimplePay egyszerű és biztonságos fizetési megoldását. Ekkor a megszokott módon, a SimplePay felületén intézhetik fizetésüket.

A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással. A szolgáltatás alatt a felhasználó, így a kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay tranzakciókat folyamatosan figyeli, s nem várt események megelőzésében nyújt segítséget.

További információért kérjük, látogasson el a www.simplepay.hu honlapra!

MELYEK A TRANZAKCIÓ LÉPÉSEI?

  • A „Fizetés” gombra kattintva Ön átkerül a SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adatai megadásával elindítja a tranzakciót.
  • A kártyaadatok megadását követően kérjük, ellenőrizze az adatok helyességét.
  • A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
  • A fizetés eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap, valamint visszairányítjuk a szolgáltató oldalára.

Fizetéshez használható:

  • Mastercard vagy Maestro bankkártya
  • Visa vagy Electron bankkártya

Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.

 

BIZTONSÁG

Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a SimplePay biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat szükséges megadni. A SimplePay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

 

Mennyibe kerül Önnek a bankkártyás fizetési mód?

A bankkártyáját díjmentesen használhatja (ellentéteben a legtöbb átutalásos és utánvétes fizetés esetén), és semmilyen extra költséggel nem jár webáruházunknál sem.

 

Mi történik, ha nem tudtam kifizetni a megrendelésemet?

Előfordulhat, hogy valamilyen technikai vagy engedélyezési hiba miatt, vagy fedezet híján nem sikerül az online bankkártyás fizetés. Erről a SimplePay/Barion oldalán keresztül azonnal tájékoztatást kap. Sikertelen tranzakció esetén sajnos nincs mód ismételt fizetésre pont a biztonság garantálása érdekében, így ebben az esetben a megrendelést meg kell ismételni. Javasoljuk, hogy fizetés előtt mindig ellenőrizze, hogy megfelelő fedezettel rendelkezik számláján, valamint készítse elő bankkártyáját és internetes vásárlásokhoz használandó biztonsági azonosítóját, hogy az időkorlát túllépése miatt ne szakadjon meg a fizetési folyamat.

A SZÁLLÍTÁS MENETE

1. JEGYVÁSÁRLÁS ESETÉN

Amennyiben Ön kizárólag jegyet vásárol webáruházunkban, fizikai értelemben véve szállításra nem kerül sor. A  jegyvásárlás igazolását elektronikus formában, egy automatikus visszaigazoló e-mail-ben kapja meg tőlünk (maximum 1 napon belül).

Fontos információ a jegyekről: Minden online vásárolt jegy egy alkalommal használható fel, ezért kérjük, fokozottan ügyeljen arra, hogy a jegyről másolatot senki se készíthessen. A felhasználás során a múzeum pénztárában érvénytelenítésre kerül, ezért amennyiben nem egyszerre érkeznek javasoljuk külön váltsák meg jegyüket.

2. AJÁNDÉKTÁRGY ÉS UTALVÁNY VÁSÁRLÁSA ESETÉN

Amennyiben Ön csak ajándéktárgyat vagy ajándék vouchert vásárolt webáruházunkban, a megrendelés során ki kell választania a szállítási módot, ami lehet házhoz szállítás, illetve személyes átvétel.

Amennyiben a házhoz szállítást választja, megrendelését futárszolgálattal küldjük el Önnek 4-7 munkanapon belül. Kérjük ebben az esetben olyan címet adjon meg, ahol a terméket napközben át tudják venni (8:00 – 17:00 között). A házhoz szállítás díja: 1800 Ft, amelyet automatikusan hozzá adunk kosarához ennek a szállítási módnak a választása esetén. Ajándékutalvány vásárlás esetén lehetőség van postai ajánlott levélküldés választására is, ennek a díja 800 Ft. A szállítási díj Magyarországon belüli szállítás esetén érvényes. Amennyiben nemzetközi szállítást szeretne igénybe venni, vegye fel velünk a kapcsolatot és kollégáink tájékoztatják a szállítási feltételekről és díjakról.

Személyes átvétel választása esetén Ön megrendelését a Sziklakórház Atombunker Múzeumban (1012 Budapest, Lovas út 4/C) veheti át. Kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot, amint csomagja elkészült és átvehető (általában 2-5 munkanap).

Amennyiben Ön ajándéktárgyat és jegyet is vásárolt, szállítási módot kell választania a fentiek alapján, viszont az kizárólag az ajándéktárgyak szállítására fog vonatkozni. A jegyvásárlást igazoló dokumentumot ebben az esetben is online formában fogjuk Önnek megküldeni.