CSOPORTOS PROGRAM DÍJAK

15 fős vagy annál nagyobb iskolai és egyéb diák illetve nyugdíjas csoportok számára a teljes, 60 perces program díjából 10% kedvezményt adunk/fő. Az ár tartalmazza a szakmai vezetést.
Tekintettel a létesítmény muzeális és háborús emlékhely jellegére, kérjük, hogy a csoportvezetők fokozottan ügyeljenek a fegyelemre. Válassza opciós programunkat, a kihelyezett múzeumi órát!

Amennyiben bármely programunkra 48 órán belül szeretne időpontot foglalni, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36 30 359 99 19. Köszönjük együttműködését!

HAGYOMÁNYOS ÉS INTERAKTÍV TÖRTÉNELMI SÉTÁK

 

  • NORMÁL – 60 perces történelmi séta:

1 órás program szakmai vezetéssel, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport.

 

 

  • INTERAKTÍV –  90 történelmi séta játékokkal:

1,5 órás program szakmai vezetés kíséretében, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport. A résztvevők korhű ruhákba öltözve, játékos, memóriát és megfigyelőkészséget tesztelő feladatokkal kiegészített, interaktív programban vesznek részt, amely végén a legjobban teljesítők ajándékokban részesülnek.

Létszám: Minimum 7 – maximum 20 fő/csoport (nagyobb létszámú csoportokat csoportbontással tudunk fogadni).

Az interaktív program felára az alap szolgáltatási díjon felül értendő 20 000 HUF / csoport.

 

Kérhető időpontok:

  • Kizárólag hétköznap

 

  • Március 1. és  október 31. között interaktív program kizárólag hétköznap reggel 9:00-kor vagy 16:00 után kérhető

 

  • November 2. és Február 28./29. között hétköznap nyitvatartási időn belül a szabad helyek függvényében bármikor kérhető.

MÚZEUMI ÓRA

Ismertesse meg diákjaival, vendégeivel ezen a páratlan, történelmi jelentőségű helyen hazánk sorsfordító eseményeit. Múzeumi óráinkat 45-50 perc hosszan, vetítéssel színesítve és interaktív módon tartják szakértő előadóink, múzeumpedagógus kollégáink.
Múzeumi óra díja: 5000 Ft csoportonként (max. 45 fő).
A foglalkozás csak a hagyományos vagy interaktív történelmi séta kiegészítő szolgáltatásként kérhető!

Választható múzeumi óráinkat megfelelő háttértudás mellett 12 éves kor felett ajánljuk!

MÚTEZMI ÓRA – VÁLASZTHATÓ TÉMAKÖRÖK:

 

  • Az Atombomba – a nukleáris fenyegetettség múltja és jelene 

A múzeumi órán a diákok megismerkedhetnek a második világháborút lezáró hirosimai és nagaszaki atomtámadás részleteivel, valamint azok előzményeivel és következményeivel. Interaktív módon mutatjuk be, hogy milyen pusztításra lennének képesek a jelenleg hadrendben lévő atomfegyverek, és bemutatjuk, milyen mozgalmak indultak az elmúlt évtizedekben annak érdekében, hogy az atomhatalmak csökkentsék a nukleáris fegyverkezést.

  • Budapest ostroma 1944-45

Térképekkel és korabeli híradó-bejátszásokkal színesített múzeumi óra a valóságos, ferdítetlen történésekről, emberi sorsokról, döntésekről, melyek Budapest pusztulásához vezettek. A foglalkozást életkor és érdeklődés függvényében alakítjuk. Természetesen külön említésre kerül a Sziklakórház ezen időszak alatti történelme szemtanúk visszaemlékezéseivel gazdagítva.

  • Az 1956-os forradalom

A forradalmi események és hadműveletek áttekintése, jelentőségük és hatásuk.

  • A hidegháború

A hely szellemének megfelelően a hidegháború és a szembenálló felek stratégiájának, nukleáris eszközeinek ismertetése, a polgári védelem és az atombunkerek szerepe.

  • Embermentők – Elfeledett hősök

Kik voltak? Mit és miért tettek? Mit kockáztattak? Hogyan alakult a sorsuk?
Ezekre a kérdésekre igyekszik megadni a választ Múzeumunk legújabb tematikájú és legrendhagyóbb múzeumi órája. Interaktív módon elevenítjük fel a legizgalmasabb, és a jelenkor számára legfontosabb üzeneteket hordozó történeteket. Mi vezérelte azokat az egyházi, valamint világi személyeket, akik sok esetben hazájuktól távol, számukra ismeretlen embertársaiknak nyújtottak segítséget?
Bemutatott személyek: Sztehlo Gábor; Carl Lutz; Raoul Wallenberg; Giorgio Perlasca; Friedrich Born.

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMOK

 

Csapatépítő programjainkat az éve bármely időszakában kérheti, kizárólag hétköznapokon 16:00 óra után.

 

Atomcsapás extrém program

Lehetőség van „eljátszani” a polgári védelmi protokollt, melyet atomcsapás esetén kellett volna a személyzetnek végrehajtania a kórházban. Mindez természetesen szakmai alapismertetővel és vezetéssel lehetséges. A program magában foglalja az ismertető után a riasztást, gázálarc és egyéni védőfelszerelés kipróbálását, bezsilipelést, majd a mentesítés folyamatát. A 40 évvel ezelőtti infrastruktúrában túlélési stratégiát kell egyeztetni, megszervezni a következő 72 óra tennivalóit, gondoskodni a csapat elhelyezéséről, élelmezéséről, majd a várható helyzetekre felkészülni. A csapatok vetélkedhetnek egymással. A program min. 10 fő részvételével bonyolítható le. A program hossza igény szerint 2 – 2,5 óra. Kérje árajánlatunkat az info@sziklakorhaz.hu e-mail címen.

Kémjáték

A LOSK 0101/1-es Kém Akadémián vagyunk, ahol elit kémek – a kémkedés legjobbjai – képeznek ki leendő kémeket. A csapatoknak először egy kiképzésen kell részt venniük, ahol a kémkedéshez elengedhetetlen tudásra és képességekre tesznek szert. Ezután kapnak egy küldetést. A játékot az a küldetést legjobban végrehajtó csapat nyeri, amelyik a játék során a legtöbb a gyémántot szerzi és sikeresen kirakja a feladatok teljesítésért járó alaprajzrészletet. A játékosok bepillantást nyerhetnek a kémek rejtélyekkel teli, izgalmas világába. A program időtartama kb. 2,5 – 3 óra. A program min. 10 fő részvételével bonyolítható le. Kérje árajánlatunkat az info@sziklakorhaz.hu e-mail cí

PARTNER UTAZÁSI IRODÁK ÉS IDEGENVEZTŐK

Utazási irodák részére partnerprogramunkkal, szerződéses keretek között kínálunk kedvezményes programdíjat, míg idegenvezető partnereink vendégei számára ajnándékkupont kínálunk jutalék ellenében.

A Sziklakórház, mint európai szinten is kimagalső turista attrakció a budai Várban, könnyen illeszthető akár a várlátogatásokhoz, tematikus, “retro” vagy kalandprogramokhoz.

Hűvös, 15-18 °C fokos hőmérséklete menedék a meleg nyári nap elől. A létesítményben frissítőket vásárolhatnak vendégeik, valamint kulturált toalett áll a rendelkezésükre.

Az összes ismertetett normál csoportos látogatás és incentív program ajánlható ügyfeleiknek. Az együttműködés részeleteiről a  partner@sziklakorhaz.hu e-mail címen kérhet további tájékoztatást.

CÉGES KISZERVEZETT RENDEZVÉNYEK

A Sziklakórház Atombunker Múzeum egyedi helyszínén, hozott logisztika befogadására alkalmas helyiségekben céges rendezvények, vetítés, előadás, fogadás, koncert, filmforgatási lehetőség van. Egy 50 főt befogadó terem ültetési lehetőséggel, hangosítással és projektorral rendelkezésre áll. Érdeklődni az marketing@sziklakorhaz.hu e-mail címen lehet.