Csoport jegyárak

Iskolai és 15 főnél nagyobb egyéb diák és nyugdíjas csoportok részére a belépőjegy a teljes, 60 perces túrára 1800 Ft/fő. Az ár tartalmazza az idegenvezetést. Tekintettel a létesítmény muzeális és háborús emlékhely jellegére, kérjük, hogy a csoportvezetők fokozottan ügyeljenek a fegyelemre. Válassza opciós programunkat, a kihelyezett múzeumi órát!

Amennyiben bármely programunkra 24 órán belül szeretne időpontot foglalni, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36 30 359 99 19. Köszönjük együttműködését!

Utazási irodák

Utazási irodák részére partnerprogramunkkal, szerződéses keretek között kínálunk kedvezményes program és jegyértékesítési lehetőséget jutalék ellenében.

A Sziklakórház mint színvonalas turista attrakció a Budai várban könnyen illeszthető akár a várlátogatásokhoz, akár tematikus, “retro” programokhoz, akár kalandprogramokhoz.

Hűvös, 15-18 °C fokos hőmérséklete menedék a meleg nyári nap elől. A létesítményben – a Bunker Büfében – frissítőket vásárolhatnak vendégeik, valamint kulturált toalett áll a rendelkezésükre.

Az összes ismertetett normál csoportos látogatás és incentív program ajánlható ügyfeleiknek. Érdeklődjön az info@sziklakorhaz.hu e-mail címen. Együttműködési megállapodás innen letölthető.

Múzeumi óra

Ismertesse meg diákjaival, vendégeivel ezen a páratlan helyen, történelmi körülmények között és környezetben hazánk sorsfordító időszakait. Múzeumi óráinkat 45 perc hosszan, vetítéssel színesítve és interaktív módon tartjuk meg. Ára: 5000 Ft csoportonként (max. 30 fő). A foglalkozás után a létesítmény megtekintése (a megfelelő csoportkedvezményes belépődíjak rendezésével).

Választható témák, melyeket 8 éves és idősebb hallgatóságnak szakértő-előadóink tolmácsolnak:

Az Atombomba – a nukleáris fenyegetettség múltja és jelene 

A múzeumi órán a diákok megismerkedhetnek a második világháborút lezáró hirosimai és nagaszaki atomtámadás részleteivel, valamint azok előzményeivel és következményeivel. Interaktív módon mutatjuk be, hogy milyen pusztításra lennének képesek a jelenleg hadrendben lévő atomfegyverek, és bemutatjuk, milyen mozgalmak indultak az elmúlt évtizedekben annak érdekében, hogy az atomhatalmak csökkentsék a nukleáris fegyverkezést.

Budapest ostroma 1944-45

Térképekkel és korabeli híradó-bejátszásokkal színesített múzeumi óra a valóságos, ferdítetlen történésekről, emberi sorsokról, döntésekről, melyek Budapest pusztulásához vezettek. A foglalkozást életkor és érdeklődés függvényében alakítjuk. Természetesen külön említésre kerül a Sziklakórház ezen időszak alatti történelme szemtanúk visszaemlékezéseivel gazdagítva.

Az 1956-os forradalom

A forradalmi események és hadműveletek áttekintése, jelentőségük és hatásuk.

A hidegháború

A hely szellemének megfelelően a hidegháború és a szembenálló felek stratégiájának, nukleáris eszközeinek ismertetése, a polgári védelem és az atombunkerek szerepe.

Embermentők – Elfeledett hősök

Kik voltak? Mit és miért tettek? Mit kockáztattak? Hogyan alakult a sorsuk?
Ezekre a kérdésekre igyekszik megadni a választ Múzeumunk legújabb tematikájú és legrendhagyóbb múzeumi órája. Interaktív módon elevenítjük fel a legizgalmasabb, és a jelenkor számára legfontosabb üzeneteket hordozó történeteket. Mi vezérelte azokat az egyházi, valamint világi személyeket, akik sok esetben hazájuktól távol, számukra ismeretlen embertársaiknak nyújtottak segítséget?
Bemutatott személyek: Sztehlo Gábor; Carl Lutz; Raoul Wallenberg; Giorgio Perlasca; Friedrich Born.

Interaktív tárlatvezetés

Korhű ruhába öltözött vezető kíséretében bővített tárlatvezetés játékos feladatokkal, kisebb csapatokban (min. 8 – max. 20 fő/csapat) – kötözés, sérültnek maszkírozás, hordágyon cipelés, gázálarcok felvétele stb. A feladatok teljesítése során a legbátrabbak igazi ereklyéket kapnak ajándékba. A program időtartama kb. 1,5 óra.

Céges rendezvények

A Sziklakórház egyedi helyszínén, hozott logisztika befogadására alkalmas helyiségekben céges rendezvények, vetítés, előadás, fogadás, koncert, filmforgatási lehetőség van. Egy 50 főt befogadó terem ültetési lehetőséggel, hangosítással és projektorral rendelkezésre áll. Érdeklődni az info@sziklakorhaz.hu e-mail címen lehet.

Atomcsapás extrém program

Lehetőség van „eljátszani” a polgári védelmi protokollt, melyet atomcsapás esetén kellett volna a személyzetnek végrehajtania a kórházban. Mindez természetesen szakmai alapismertetővel és vezetéssel lehetséges. A program magában foglalja az ismertető után a riasztást, gázálarc és egyéni védőfelszerelés kipróbálását, bezsilipelést, majd a mentesítés folyamatát. A 40 évvel ezelőtti infrastruktúrában túlélési stratégiát kell egyeztetni, megszervezni a következő 72 óra tennivalóit, gondoskodni a csapat elhelyezéséről, élelmezéséről, majd a várható helyzetekre felkészülni. A csapatok vetélkedhetnek egymással. A program min. 10 fő részvételével bonyolítható le. A program hossza igény szerint 2 – 2,5 óra. Kérje árajánlatunkat az info@sziklakorhaz.hu e-mail címen.

Kémjáték

A LOSK 0101/1-es Kém Akadémián vagyunk, ahol elit kémek – a kémkedés legjobbjai – képeznek ki leendő kémeket. A csapatoknak először egy kiképzésen kell részt venniük, ahol a kémkedéshez elengedhetetlen tudásra és képességekre tesznek szert. Ezután kapnak egy küldetést. A játékot az a küldetést legjobban végrehajtó csapat nyeri, amelyik a játék során a legtöbb a gyémántot szerzi és sikeresen kirakja a feladatok teljesítésért járó alaprajzrészletet. A játékosok bepillantást nyerhetnek a kémek rejtélyekkel teli, izgalmas világába. A program időtartama kb. 2,5 – 3 óra. A program min. 10 fő részvételével bonyolítható le. Kérje árajánlatunkat az info@sziklakorhaz.hu e-mail címen.