MÚZEUMI ÓRÁINK A COVID-19 MIATT EGYELŐRE NEM RENDELHETŐK! MUZEOLÓGUSAINK MÁR DOLGOZNAK OLYAN MÚZEUMI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSÁN, AMELYEKET BIZTONSÁGOSAN IGÉNYBE TUDNAK VENNI DIÁKCSOPORTOK AZ ŐSZI IDŐSZAKBAN IS.

 

Ismertesse meg diákjaival, vendégeivel ezen a páratlan helyen, autentikus történelmi környezetben hazánk sorsfordító időszakait.!

Múzeumi óráinkat 45 perc hosszan, vetítéssel színesítve és interaktív módon tartjuk meg, melyekre a CSOPORTOKNAK menüpont alatt, valamint a lenti űrlap kitöltésével tudnak regisztrálni minimum 15 fős csoportot. Amennyiben múzeumi órát választanak, kérjük a “Speciális igények” rovatban tüntessék fel, hogy a résztvevők hányadik osztályosok, így az előadás ismeretanyagát a korcsoportnak megfelelően tudjuk kialakítani.Tájékoztatjuk Önöket, hogy múzeumi óráink kizárólag látogatással együtt igényelhetők. 

Ára: 5000 Ft /csoport (min. 15 – max. 45 fő)

Választható témák, melyeket 12 éves és idősebb hallgatóságnak szakértő-előadóink tolmácsolnak:

1. Magyarország a II. világháborúban

 

Fedezzük fel hazánk XX. századi történetének egyik legvészterhesebb időszakát! A múzeumi órán olyan kérdéseket feszegetünk, hogy vajon szükségszerű volt-e az ország második világháborús szerepvállalása, avagy elkerülhető lehetett volna a katasztrófa. Megismerhetjük a király nélküli Magyar Királyság céljait, tetteit és végül bukását. Mindezt a főváros 1944-45-ös ostromának egyik fontos színhelyén.

2. Embermentők – Elfeledett hősök

 

Ismerjük meg a Holokauszt szörnyű magyarországi eseményeit, és néhányat azon kevésbé ismert személyek közül, akik gyakran saját életüket kockára téve próbáltak embertársaikon segíteni. Kik voltak ők? Mit és miért tettek? Hogyan alakult a sorsuk? Ismerjük meg Sztehlo Gábor, Friedrich Born, Giorgio Perlasca, és a további méltatlanul elfeledett hős különleges történetét!

3. Az 1956-os forradalom

 

Mi is történt pontosan 1956-ban? Megismerhetjük azokat az előzményeket, amelyek végül a forradalom kitöréséhez vezettek, és azt is kifejtjük, hogy miként zajlott a szabadság tizenkét napja. Bemutatjuk a fontosabb eseményeket a Rákosi-korszaktól, a szabadságharcon át, Kádár János hatalmának megszilárdításáig. Fedezzük fel mindezt az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik kevésbé ismert helyszínén!

4. A hidegháború

 

Lépjünk be együtt a hidegháború mindennapjainak történetébe, és fedezzük fel az atomfenyegetés hangulatát egy valódi bunkerben! A múzeumi órán részletesen körbejárjuk a fegyverkezési verseny, valamint a korszak „forró pontjainak” kérdéskörét, végül pedig ismertetjük, hogyan omlott össze a Szovjetunió. A mai napig tartó hatásait látva feltehetjük a kérdést, hogy vajon tényleg véget ért-e a hidegháború?

5. Az Atombomba – a nukleáris fenyegetettség múltja és jelene

 

A hidegháború befejeztével úgy érezhetnénk, hogy a világméretű nukleáris fenyegetés megszűnt, ez azonban sajnos nem így van. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ismertessük, hogyan születtek meg az első atombombák, milyen hatással vannak az emberre és környezetünkre, illetve hogy mennyi nukleáris robbanófej van még ma is a világon… Mindezt a Hirosimát és Nagaszakit ért atomtámadások szörnyű példáin bemutatva szemléltetjük.

Regisztráció

?
?
?
Fogyatékkal élő/mozgáskorlátozott csoport?Fogyatékkal élő/mozgáskorlátozott érkezik a csoporttal
?