A FENNTARTÓ

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeumot az “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tartja fent. Az Alapítvány 2015-ben jött létre, és küldetése bemutatni, hogy diktatúrában és háborús időszakban is lehet emberként viselkedni, a jót választani. Az igazi hősök azok, akik gyógyítanak és segítenek, nem elveszik más életét. Célja továbbá a háború valódi arcának bemutatása, hiteles történelem közvetítése a nagyközönség számára, nevelő célzattal. Az Alapítvány pártoktól, ideológiáktól és egyházaktól függetlenül működik, a múzeum üzemeltetését és továbbii feladatát állami támogatás nélkül, saját bevételeiből és adományokból látja el.

NYITVA TARTÁS

HÉTKÖZNAP

SZOMBAT

VASÁRNAP

12:00 – 18:00

10:00  – 19:00

10:00 – 18:00

Tárlatvezetés minden egész órakor indul magyar nyelven. Utolsó tárlatvezetés 17:00-kor kezdődik. A pénztár 17:00-kor zár.

Tárlatvezetés 30-60 percenként indul magyar nyelven. Utolsó tárlatvezetés 18:00-kor kezdődik. A pénztár 18:00-kor zár.

Tárlatvezetés 30-60 percenként indul magyar nyelven. Utolsó tárlatvezetés 17:00-kor kezdődik. A pénztár 17:00-kor zár.

A múzeum ZÁRVA tart január 1-én, november 1-én, december 24-25-én és december 31-én. Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek és Múzeumok Éjszakája) a fenti nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

A LÁTOGATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum csak tárlatvezetés keretében látogatható. 8 fő feletti csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

60 PERC

A normál tárlatvezetés hossza 60 perc – A tárlatvezetés során bejárják a Sziklakórház Atombunker Múzeum minden kiállítását szakmai vezetőink segítségével.

FÉNYKÉPEZÉS

Fényképezni és videó- és hangfelvételt készíteni nem szabad– Fotójegyet nem értékesítünk.

6 ÉV ALATT

A kiállítás felkavaró, megrázó kialakítása miatt 6 év alatti kisgyermekek a múzeumot nem látogathatják.

12 ÉV ALATT

12 éves kor alatt nem ajánlott, de szülő / gondviselő jóváhagyásával és felügyeletével látogatható.

KÉSZPÉNZMENTES

Az automatáknál csak bankkártyás, a pénztárban SZÉP kártyás fizetés lehetséges. Készpénzes fizetési lehetőség a fenntartható fejlesztéseinkkel összhangban megszűnt.

A BIZTONSÁGOS LÁTOGATÁSÉRT

FONTOS INFORMÁCIÓ

 

Védettségi igazolvány szükséges!

-

A múzeum a 194/2021 (IV. 26.) Kormányrendelet értelmében 18 éves kor felett csak azok számára látogatható, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Az igazolvány felmutatása belépéskor kötelező. Munkatársaink szükség esetén a személyi igazolvány felmutatását kérhetik.

Lejárati idő hosszabbítás!

-

A 2021. 04. 30. előtt kiadott elővételi és ajándék voucherek lejárati idejét 6 hónappal meghosszabbítjuk, így azokat 12 helyett 18 hónapig használhatják fel látogatóink a múzeumi programokra.

Szájmaszk használata kötelező

-

Szájmaszk viselése a múzeum teljes területén kötelező. Köszönjük a megértést!

6-18 éves kor között

-

18 éves kor alatt védettségi igazolvány nélkül is látogatható a múzeum (6 éves kor felett), védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.

Maximális csoportlétszám

-

Látogatóink és munkatársaink biztonsága érdekében az egyéni látogatók számára ideiglenesen a csoportlétszám 10 fő. A korlátozott kapacitás miatt javasoljuk, hogy előzetesen, online vásárolják meg jegyüket.

Csak magyar nyelvű túrák

-

Angol nyelvű túrát jelenleg nem indítunk, de rendelkezésre áll többnyelvű, eldobható papír információs lap. Az audioguide-ok használata átmenetileg szünetel.

Korlátozott programkínálat

-

Múzeumi órákat és előadásokat ideiglenesen nem tartunk (interaktív és incentive tárlatvezetések igényelhetők).Szájmaszk viselése a múzeum teljes területén kötelező. Köszönjük a megértést!

Készpénzmentes múzeum

-

A fenntartható fejlődés jegyében múzeumunk készpénzmentes lett. A múzeumi értékesítő automaták bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítanak (SZÉP kártyát a pénztárban elfogadunk).

MÚZEUMI PROGRAMJAINK

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeum három program keretében látogatható.  Mindhárom program tartalmaz tárlatvezetést a múzeumban. Kérjük nézd meg az alábbi rövid összefoglalót és válaszd ki, hogy Te melyik program keretében látogatnál el hozzánk.

 

Egyszerű tárlatvezetés, akkreditált képzés és közhasznú program. Mindhárom program tartalmazza a teljes múzeumi tárlatvezetést.

TÖRTÉNETI AKADÉMIA

Akkreditált online felnőttképzési program több mint 10 év szakmai munkájából azoknak, akik szeretnének többet megtudni.

KÖZHASZNÚ PROGRAM

A közhasznú program segítségével adományoddal támogatod a múzeumot fenntartó „A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tevékenységét.

EGYSZERŰ TÁRLATVEZETÉS

Ha csoporttal érkezel vagy SZÉP kártyával fizetnél, akkor az egyszerű tárlatvezetés programot ajánljuk számodra.

ÉLŐ TÉRKÉP A SZIKLAKÓRHÁZBA

 

A Mátyás-templomtól  mindössze néhány perces sétával juthatunk el a földalatti Sziklakórházba. A Szentháromság utcán sétálj el a Tóth Árpád sétányig, ahol a várfal tövében a Mátyás-templommal szemben lépcső és lift is vezet a Lovas útra. Leérve fordulj jobbra és 3 méter után már látható a múzeum bejárata.