ÚJRA NYITVA!

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeum újra várja a látogatókat!

MEGVÁLTOZOTT NYITVATARTÁS:

 

HÉTFŐ – PÉNTEK: 12:00 – 18:00

SZOMBAT: 10:00 – 19:00

VASÁRNAP: 10:00 – 18:00

Zárva tartás

 

A múzeum ZÁRVA tart:

 • január 1-én
 • november 1-én
 • december 24-én
 • december 25-én
 • december 31-én

 

Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek) a szokásos nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

Nemzeti ünnepek

 

Nemzeti ünnepek alkalmából a múzeum programján kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. Ezen a napon a múzeum normál program keretében nem látogatható. A regisztráció menetéről és a rendelkezésre álló helyekről IDE kattintva tájékozódhat.

PROGRAMOK, FÉRŐHELYEK:

 

Minden órában 60 perces magyar nyelvű történelmi séta indul.

Angol nyelven kizárólag szabad kapacitás függvényében tudunk túrákat indítani. Igény esetén angol nyelvű eldobható ismertetőt biztosítunk a magyar nyelvű túrák mellé. Az audioguide-ok használata átmenetileg szünetel.

Férőhelyek száma: maximum 10 fő/csoport

Csoport foglalás

 

KISEBB CSOPORTOK (8-14 fő):

 

 •  Ha kisebb csoportban érkeznek (8-14 fő), kérjük, e-mailben jelezze nekünk az info@sziklakorhaz.eu, hogy rögzíteni tudjuk Önöket a látogatói csoportokhoz

 

 • vagy regisztráljanak  VIP csoportként legalább 2 munkanappal a tervezett látogatás előtt a IDEkattintva

 

NAGY CSOPORTOK (15+ fő):

 

 • Ha 15 fős, vagy annál nagyobb csoporttal érkezik, kérjük a tervezett látogatás előtt legalább 2 nappal regisztráljanak a  CSOPORTOK fülre.

Csoport típusok

 

19 és 64 éves kor közötti látogatók számára, minimum 15 fős létszám esetén. Maximális csoportlétszám 30 fő, az ennél nagyobb létszámmal regisztráló csoportokat a helyszínen 30 főnél kisebb csoportokra osztjuk, akik kb. 5 perc különbséggel tekintik meg a kiállítást.

 

19  és 26 éves kor közötti látogatók számára, akik rendelkeznek aktív hallgatói jogviszonnyal és érvényes diákigazolvánnyal, minimum 15 fős létszám esetén. Maximális csoportlétszám 30 fő, az ennél nagyobb létszámmal regisztráló csoportokat a helyszínen 30 főnél kisebb csoportokra osztjuk, akik kb. 5 perc különbséggel tekintik meg a kiállítást.

 

6 és 18 éves kor közötti látogatók számára, minimum 15 fős létszám esetén. Maximális csoportlétszám 30 fő, az ennél nagyobb létszámmal regisztráló csoportokat a helyszínen 30 főnél kisebb csoportokra osztjuk, akik kb. 5 perc különbséggel tekintik meg a kiállítást.

 

15 fő alatti csoportok számára, akik külön vezetővel szeretnék megtekinteni a múzeumot.

 

Ajánljuk minden korosztály számára, akik szeretnének munkatársaiknak maradandó élményt nyújtani, egymást jobban megismerni  egy különleges helyszínen nem mindennapi feladatok teljesítése mellett.

Csoportfoglalás esetén választható programjaink:

 

 • NORMÁL – 60 perces történelmi séta:

1 órás program szakmai vezetéssel, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport.

 

 • INTERAKTÍV –  90 történelmi séta játékokkal:

1,5 órás program szakmai vezetés kíséretében, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport. A résztvevők korhű ruhákba öltözve, játékos, memóriát és megfigyelőkészséget tesztelő feladatokkal kiegészített, interaktív programban vesznek részt, amely végén a legjobban teljesítők ajándékokban részesülnek.

Létszám: Minimum 7 – maximum 20 fő/csoport (nagyobb létszámú csoportokat csoportbontással tudunk fogadni).

Az interaktív program felára az alap szolgáltatási díjon felül értendő 20 000 HUF / csoport.

 

 • MÚZEUMI ÓRA  –  45 perces előadás + 60 perces történelmi túra (diákcsoportok számára):

Ismertesse meg diákjaival hazánk sorsfordító történlemi eseményeit. Múzeumi óráinkat 45 perc hosszan, vetítéssel színesítve interaktív módon tartjuk meg.

Díj: 5000 Ft csoportonként (max. 45 fő).

A foglalkozás előtt/után a létesítmény megtekintése (a megfelelő csoportkedvezményes belépődíjak rendezésével).  Amennyiben múzeumi órát választanak, kérjük a “Speciális igények” rovatban tüntessék fel, hogy a résztvevők hányadik osztályosok, így az előadás ismeretanyagát a korcsoportnak megfelelően tudjuk kialakítani.


Tájékoztatjuk Önöket, hogy múzeumi óráink kizárólag látogatással együtt igényelhetők.

FONTOS INFORMÁCIÓ

Hatósági előírások miatt a múzeum kizárólag vezetett túrával látogatható. Az egyénileg érkező látogatóknak fenntartott csoportok maximális létszáma egyelőre 10 fő, a szabad férőhelyek értékesítése érkezési sorrenden történik. Amennyiben egy időpontra betelnek a helyek, egy aznapi, későbbi túrára tudunk helyet biztosítani. A tárlatvezetések indításának nincs minimális résztvevői létszáma.

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.

Tárlatvezetések magyar – és szabad kapacitás esetén angol – nyelven hétköznap 12:00 – 18:00 között , szombaton 10:00 – 19:00, vasárnap pedig 10:00 – 18:00 között minden egész órakor indulnak indulnak, melyek mind 60 perc hosszúságúak.

Előzetes helyfoglalásra a FOGLALÁS menüpont alatt van lehetőség. 10 fő alatti csoport érkezése esetén nincs lehetőség előzetes regisztrációra (kivéve VIP tárlatvezetés), de javasoljuk a tárlatvezetési díj előzetes kifizetését, mert a szabad helyek száma érkezéskor más módon nem garantálható. (Kivétel: márc. 15., aug. 20 és okt. 23.) Bármely választott egyéni látogatói csoportunkhoz tudnak csatlakozni a szabad helyek függvényében.

Fényképezni és videófelvételt készíteni a múzeumban nem lehet.
Fotójegy vásárlására nincs lehetőség.

A tárlatvezetésre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel. A kapacitás maximalizálva van (25 fő/túra). Előre váltott jeggyel kérjük, legkésőbb a választott túra előtt 15-20 perccel érkezzenek a helyszínre és adják át kinyomtatott voucher-üket / vagy mutassák be telefonon PDF formátumban a pénztárban.

Korhatár

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.