A FENNTARTÓ

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeumot az “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tartja fent. Az Alapítvány 2015-ben jött létre, és küldetése bemutatni, hogy diktatúrában és háborús időszakban is lehet emberként viselkedni, a jót választani. Az igazi hősök azok, akik gyógyítanak és segítenek, nem elveszik más életét. Célja továbbá a háború valódi arcának bemutatása, hiteles történelem közvetítése a nagyközönség számára, nevelő célzattal. Az Alapítvány pártoktól, ideológiáktól és egyházaktól függetlenül működik, a múzeum üzemeltetését és további feladatait állami támogatás nélkül, saját bevételeiből és adományokból látja el.

Kérjük, ha lehetőséged van, támogasd Alapítványunk munkáját adományoddal. Segítségedet a múzeum fenntartására, hátrányos helyzetű gyermekek osztálykirándulására, tudományos, kutatási és oktatási tevékenységünk biztosítására fordítjuk.

NYITVA TARTÁS

MINDEN NAP: 10:00 – 19:00

 

Magyar és angol nyelvű tárlatvezetések indulása: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 (audio guide elérhető 6 nyelven)

A pénztár 18:00-kor zár.

Maximális csoportlétszám: 25 fő

A tárlatvezetések hozza 60 perc. 2022. 08. 01-től minden nap a 14:00-kor induló magyar nyelvű tárlatvezetés 90 perc hosszúságú (a bejárt útvonal a program díja nem változik).

A múzeum ZÁRVA tart január 1-én, november 1-én, december 24-25-én és december 31-én.

2022. 09. 28-án (szerda) a múzeum hamarabb zár

2022. 09. 28-án a múzeum hamarabb zár, az utolsó tárlatvezetés 17:00-kor indul. A múzeumi pénztár 17:00-kor bezár. Köszönjük a megértést!

A LÁTOGATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum csak tárlatvezetés keretében látogatható. 8 fő feletti csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

60 PERC

A normál tárlatvezetés hossza 60 perc. A tárlatvezetés során képzett tárlatvezetőink mutatják be a Sziklakórház Atombunker Múzeum minden kiállítását.

FÉNYKÉPEZÉS

Fényképezni, valamint videó- és hangfelvételt készíteni a múzeumban nem szabad. Fotójegyet nem értékesítünk.

6 ÉV ALATT

A kiállítás felkavaró, megrázó kialakítása miatt 6 év alatti kisgyermekek a múzeumot nem látogathatják.

12 ÉV ALATT

12 éves kor alatt nem ajánlott, de szülő / gondviselő jóváhagyásával és felügyeletével látogatható.

KÉSZPÉNZMENTES

Az automatáknál csak bankkártyás, a pénztárban SZÉP kártyás fizetés lehetséges. Készpénzes fizetési lehetőség a fenntartható fejlesztéseinkkel összhangban megszűnt.

FONTOS INFORMÁCIÓ

 

Szájmaszk használata

-

2022. 03. 07-től a múzeum területén szájmaszk használata nem kötelező, de erősen ajánlott. Vigyázzunk egymásra! 

A múzeum 2021. 07. 03-tól védettségi igazolvány nélkül látogatható a 365/2021. (VI.30.) Kormányrendelet értelmében.

Online jegyvásárlás

-

A múzeum befogadóképessége korlátozott, ezért javasoljuk, amennyiben lehetőséged van rá, váltsd meg időpontra szóló jegyedet online!

Készpénzmentes múzeum

-

A fenntartható fejlődés jegyében múzeumunk készpénzmentes lett. A múzeumi értékesítő automaták bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítanak (SZÉP kártyát a pénztárban elfogadunk).

Audio guide elérhető

-

Audio guide eszközök a tárlatvezetések során 6 nyelven vehetők igénybe: angol, német, olasz, spanyol, orosz, francia.

ÉLŐ TÉRKÉP A SZIKLAKÓRHÁZBA

 

A Mátyás-templomtól  mindössze néhány perces sétával juthatunk el a földalatti Sziklakórházba. A Szentháromság utcán sétálj el a Tóth Árpád sétányig, ahol a várfal tövében a Mátyás-templommal szemben lépcső és lift is vezet a Lovas útra. Leérve fordulj jobbra és 3 méter után már látható a múzeum bejárata.