A FENNTARTÓ

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeumot az “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tartja fent. Az Alapítvány 2015-ben jött létre, és küldetése bemutatni, hogy diktatúrában és háborús időszakban is lehet emberként viselkedni, a jót választani. Az igazi hősök azok, akik gyógyítanak és segítenek, nem elveszik más életét. Célja továbbá a háború valódi arcának bemutatása, hiteles történelem közvetítése a nagyközönség számára, nevelő célzattal. Az Alapítvány pártoktól, ideológiáktól és egyházaktól függetlenül működik, a múzeum üzemeltetését és továbbii feladatát állami támogatás nélkül, saját bevételeiből és adományokból látja el.

NYITVA TARTÁS

HÉTKÖZNAP

SZOMBAT

VASÁRNAP

12:00 – 18:00

10:00  – 19:00

10:00 – 18:00

Tárlatvezetés minden egész órakor indul magyar nyelven. Utolsó tárlatvezetés 17:00-kor kezdődik. A pénztár 17:00-kor zár.

Tárlatvezetés 30-60 percenként indul magyar nyelven. Utolsó tárlatvezetés 18:00-kor kezdődik. A pénztár 18:00-kor zár.

Tárlatvezetés 30-60 percenként indul magyar nyelven. Utolsó tárlatvezetés 17:00-kor kezdődik. A pénztár 17:00-kor zár.

A múzeum ZÁRVA tart január 1-én, november 1-én, december 24-25-én és december 31-én. Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek és Múzeumok Éjszakája) a fenti nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

A LÁTOGATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum csak tárlatvezetés keretében látogatható. 8 fő feletti csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

60 PERC

A normál tárlatvezetés hossza 60 perc – A tárlatvezetés során bejárják a Sziklakórház Atombunker Múzeum minden kiállítását szakmai vezetőink segítségével.

FÉNYKÉPEZÉS

Fényképezni és videó- és hangfelvételt készíteni nem szabad– Fotójegyet nem értékesítünk.

6 ÉV ALATT

A kiállítás felkavaró, megrázó kialakítása miatt 6 év alatti kisgyermekek a múzeumot nem látogathatják.

12 ÉV ALATT

12 éves kor alatt nem ajánlott, de szülő / gondviselő jóváhagyásával és felügyeletével látogatható.

KÉSZPÉNZMENTES

Az automatáknál csak bankkártyás, a pénztárban SZÉP kártyás fizetés lehetséges. Készpénzes fizetési lehetőség a fenntartható fejlesztéseinkkel összhangban megszűnt.

A BIZTONSÁGOS LÁTOGATÁSÉRT

FONTOS INFORMÁCIÓ

 

Védettségi igazolvány szükséges!

-

A múzeum a 194/2021 (IV. 26.) Kormányrendelet értelmében 18 éves kor felett csak azok számára látogatható, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Az igazolvány felmutatása belépéskor kötelező. Munkatársaink szükség esetén a személyi igazolvány felmutatását kérhetik.

6-18 éves kor között

-

18 éves kor alatt védettségi igazolvány nélkül is látogatható a múzeum (6 éves kor felett), védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.

Szájmaszk használata kötelező

-

Szájmaszk viselése a múzeum teljes területén kötelező. Köszönjük a megértést!

Múzeumok Éjszakája 2021

-

Az éjszaka, amikor minden életre kel…

Elővételi karszalag vásárlás, programok, látogatás feltételei ITT

Maximális csoportlétszám

-

Látogatóink és munkatársaink biztonsága érdekében az egyéni látogatók számára ideiglenesen a csoportlétszám 10-15 fő. A korlátozott kapacitás miatt javasoljuk, hogy előzetesen, online vásárolják meg jegyüket.

Csak magyar nyelvű túrák

-

Angol nyelvű túrát jelenleg nem indítunk, de rendelkezésre áll többnyelvű, eldobható papír információs lap. Az audioguide-ok használata átmenetileg szünetel.

Korlátozott programkínálat

-

Múzeumi órákat és előadásokat ideiglenesen nem tartunk (interaktív és incentive tárlatvezetések igényelhetők).

Készpénzmentes múzeum

-

A fenntartható fejlődés jegyében múzeumunk készpénzmentes lett. A múzeumi értékesítő automaták bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítanak (SZÉP kártyát a pénztárban elfogadunk).

Lejárati idő hosszabbítás!

-

A 2021. 04. 30. előtt kiadott elővételi és ajándék voucherek lejárati idejét 6 hónappal meghosszabbítjuk, így azokat 12 helyett 18 hónapig használhatják fel látogatóink a múzeumi programokra.

Sziklába vájt történelem

-

Három, külön-külön is lenyűgöző turisztikai látványosság most egy exkluzív alkalom keretein belül együtt lesz megtekinthető 2021. 06. 18-án.

Sziklakórház – Vár-barlang – Mátyás-templom

MÚZEUMI PROGRAMJAINK

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeum három program keretében látogatható.  Mindhárom program tartalmaz tárlatvezetést a múzeumban. Kérjük, nézd meg az alábbi rövid összefoglalót és válaszd ki, hogy Te melyik program keretében látogatnál el hozzánk.

TÖRTÉNETI AKADÉMIA

Akkreditált online felnőttképzési program több mint 10 év szakmai munkájából azoknak, akik szeretnének többet megtudni. A program során múzeumi tárlatvezetésen vehetsz részt és hozzáférést kapsz a Történeti Akadémia online képzési platformjához.

KÖZHASZNÚ PROGRAM

A közhasznú program segítségével adományoddal támogatod a múzeumot fenntartó „A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tevékenységét. Meghatározott adomány felajánlása esetén  ellenszolgáltatásnak nem minősülő szolgáltatásként múzeum látogatást ajánlunk fel [350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről, 1. § (5) a), b), 4. § (1) e), 6. §] értelmében.

EGYSZERŰ TÁRLATVEZETÉS

Ha csoporttal érkezel vagy SZÉP kártyával fizetnél, akkor az egyszerű tárlatvezetés programot ajánljuk számodra, amely során múzeumi tárlatvezetésen vehetsz részt. Ennek a programnak a díja 27% ÁFÁ-t tartalmaz.

ÉLŐ TÉRKÉP A SZIKLAKÓRHÁZBA

 

A Mátyás-templomtól  mindössze néhány perces sétával juthatunk el a földalatti Sziklakórházba. A Szentháromság utcán sétálj el a Tóth Árpád sétányig, ahol a várfal tövében a Mátyás-templommal szemben lépcső és lift is vezet a Lovas útra. Leérve fordulj jobbra és 3 méter után már látható a múzeum bejárata.