A FENNTARTÓ

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeumot az “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tartja fent. Az Alapítvány 2015-ben jött létre, és küldetése bemutatni, hogy diktatúrában és háborús időszakban is lehet emberként viselkedni, a jót választani. Az igazi hősök azok, akik gyógyítanak és segítenek, nem elveszik más életét. Célja továbbá a háború valódi arcának bemutatása, hiteles történelem közvetítése a nagyközönség számára, nevelő célzattal. Az Alapítvány pártoktól, ideológiáktól és egyházaktól függetlenül működik, a múzeum üzemeltetését és további feladatait állami támogatás nélkül, saját bevételeiből és adományokból látja el.

Kérjük, ha lehetőséged van, támogasd Alapítványunk munkáját adományoddal. Segítségedet a múzeum fenntartására, hátrányos helyzetű gyermekek osztálykirándulására, tudományos, kutatási és oktatási tevékenységünk biztosítására fordítjuk.

NYITVA TARTÁS

MINDEN NAP: 10:00 – 19:00

Tárlatvezetés minden egész órakor indul magyar nyelven. Angol nyelvű tárlatvezetés indulási időpontok: 12:30, 13:30, 14:30, 15:30. Utolsó tárlatvezetés 18:00-kor kezdődik. A pénztár 18:00-kor zár.

Maximális csoportlétszám: 25 fő

A múzeum ZÁRVA tart január 1-én, november 1-én, december 24-25-én és december 31-én. Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek és Múzeumok Éjszakája) a fenti nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

A múzeum 2021. 10. 23-án ZÁRVA tart.

A LÁTOGATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum csak tárlatvezetés keretében látogatható. 8 fő feletti csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges.

60 PERC

A normál tárlatvezetés hossza 60 perc – A tárlatvezetés során bejárják a Sziklakórház Atombunker Múzeum minden kiállítását szakmai vezetőink segítségével.

FÉNYKÉPEZÉS

Fényképezni és videó- és hangfelvételt készíteni nem szabad– Fotójegyet nem értékesítünk.

6 ÉV ALATT

A kiállítás felkavaró, megrázó kialakítása miatt 6 év alatti kisgyermekek a múzeumot nem látogathatják.

12 ÉV ALATT

12 éves kor alatt nem ajánlott, de szülő / gondviselő jóváhagyásával és felügyeletével látogatható.

KÉSZPÉNZMENTES

Az automatáknál csak bankkártyás, a pénztárban SZÉP kártyás fizetés lehetséges. Készpénzes fizetési lehetőség a fenntartható fejlesztéseinkkel összhangban megszűnt.

FONTOS INFORMÁCIÓ

 

Október 23-án ZÁRVA

-

A Sziklakórház Atombunker Múzeum 2021. 10. 23-án ZÁRVA tart.

Biztonságos látogatás

-

A múzeum 2021. 07. 03-tól védettségi igazolvány nélkül látogatható a 365/2021. (VI.30.) Kormányrendelet értelmében.

Szájmaszk használata ajánlott

-

A múzeumban a szájmaszk használata nem kötelező, de a földalatti, szűk helyiségekben erősen ajánlott! Vigyázzunk egymásra! 

Készpénzmentes múzeum

-

A fenntartható fejlődés jegyében múzeumunk készpénzmentes lett. A múzeumi értékesítő automaták bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítanak (SZÉP kártyát a pénztárban elfogadunk).

Online jegyvásárlás

-

A múzeum befogadóképessége korlátozott, ezért javasoljuk, amennyiben lehetősége van rá, váltsa időpontra szóló jegyét online!

Audio guide elérhető

-

Audio guide eszközök a tárlatvezetések során 6 nyelven vehetők igénybe: angol, német, olasz, spanyol, orosz, francia.

Korlátozott programkínálat

-

Múzeumi órákat és előadásokat ideiglenesen nem tartunk (interaktív és incentive tárlatvezetések igényelhetők).

Lejárati idő hosszabbítás!

-

A 2021. 04. 30. előtt kiadott elővételi és ajándék voucherek lejárati idejét 6 hónappal meghosszabbítjuk, így azokat 12 helyett 18 hónapig használhatják fel látogatóink a múzeumi programokra.

MÚZEUMI PROGRAMJAINK

 

A Sziklakórház Atombunker Múzeum három program keretében látogatható.  Mindhárom program tartalmaz tárlatvezetést a múzeumban. Kérjük, nézd meg az alábbi rövid összefoglalót és válaszd ki, hogy Te melyik program keretében látogatnál el hozzánk.

TÖRTÉNETI AKADÉMIA

Akkreditált online felnőttképzési program több mint 10 év szakmai munkájából azoknak, akik szeretnének többet megtudni. A program során múzeumi tárlatvezetésen vehetsz részt és hozzáférést kapsz a Történeti Akadémia online képzési platformjához.

KÖZHASZNÚ PROGRAM

A közhasznú program segítségével adományoddal támogatod a múzeumot fenntartó „A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány tevékenységét. Meghatározott adomány felajánlása esetén  ellenszolgáltatásnak nem minősülő szolgáltatásként múzeum látogatást ajánlunk fel [350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiről, 1. § (5) a), b), 4. § (1) e), 6. §] értelmében.

EGYSZERŰ TÁRLATVEZETÉS

Ha csoporttal érkezel vagy SZÉP kártyával fizetnél, akkor az egyszerű tárlatvezetés programot ajánljuk számodra, amely során múzeumi tárlatvezetésen vehetsz részt. Ennek a programnak a díja 27% ÁFÁ-t tartalmaz.

ÉLŐ TÉRKÉP A SZIKLAKÓRHÁZBA

 

A Mátyás-templomtól  mindössze néhány perces sétával juthatunk el a földalatti Sziklakórházba. A Szentháromság utcán sétálj el a Tóth Árpád sétányig, ahol a várfal tövében a Mátyás-templommal szemben lépcső és lift is vezet a Lovas útra. Leérve fordulj jobbra és 3 méter után már látható a múzeum bejárata.