FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK

 

Tájékoztatjuk minden kedves látogatónkat, hogy 2020. január 6. és 2020. február 28. között a múzeumban állagmegóvási és felújítási munkálatok zajlanak. Ebben az időszakban az adálymentes (kerekes székes) látogatást sajnos nem tudjuk teljeskörűen biztosítani. Egy-egy szakaszon az intézmény csak lépcsőkön és keskeny folyosókon keresztül,  oda-vissza csak gyalog járható. A pontos részletekről 10:00 és 17:00 óra között az alábbi telefonszámon tud érdeklődni: +36 70 7 010101 , 0-as mellék.

Köszönjük a türelmet és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért!

Nyitva tartási idő és program rend

 

 • A hét minden napján nyitva tartunk 10:00 és 20:00 között, a kaput 19:00-kor zárjuk.

 

 • Magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseink nyitvatartási időben egész órakor indulnak, melyekre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel.

 

 • Utolsó magyar nyelvű tárlatvezetés minden nap 18:00-kor indul.

 

 • Utolsó angol nyelvű tárlatvezetés minden nap 19:00-kor indul.

 

A szolgáltatási díjak: ITT

A programváltozás jogát a múzeum fenntartja!

Téli programrend

 

2019. november 2. és 2020. február 29. között a magyar tátlatvezetések a téli nyitvatartási rend szerint indulnak, azaz:

 

 • hétköznapokon 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 és 18:00 órakor,  melyek mind 60 perc hosszúságúak.

 

 • Hétvégén magyar nyelvű vezetések 10:00 és 18:00 óra között minden egész órakor indulnak, melyek mindegyike 60 perces, kivéve a 14:00-kor és 18:00-kor kezdődő 90 perces magyar nyelvű tárlatvezetéseket, melyeken normál áron, előzetes regisztráció nélkül tudnak részt venni.

 

Az ünnepi és téli nyitva tartásunkról IDE kattintva tájékozódhat.

Zárva tartás

 

A múzeum ZÁRVA tart:

 • január 1-én
 • november 1-én
 • december 24-én
 • december 25-én
 • december 31-én

 

Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek) a szokásos nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

Nemzeti ünnepek

 

Nemzeti ünnepek alkalmából a múzeum programján kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. Ezen a napon a múzeum normál program keretében nem látogatható. A regisztráció menetéről és a rendelkezésre álló helyekről IDE kattintva tájékozódhat.

A múzeum és a programok kialakítása

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szakhatósági előírások miatt a létesítmény csak szakmai vezetés mellett látogatható. Történelmi séták a nyitvatartási időben angol és magyar nyelven külön csoportokban indulnak minden egész órakor. Egyénileg érkező látogatók (10 fő alatt) ezekhez tudnak csatlakozni előzetes bejelentkezés nélkül, érkezési sorrendben.

 

Múzeumunk befogadóképessége korlátozott, ezért biztonsági okokból a programokon meghatározott számú látogató tud részt venni. Az Önök biztonságát és a színvonalas látogatást szem előtt tartva egy csoportban maximálisan 25 fő vehet részt (minimum létszám nincs).

 

Előzetes regisztrációra 10 fő alatt nincs lehetőség (kivéve VIP tárlatvezetés).

10 – 14 fő közötti csoportok vezetőit arra kérjük, hogy regisztráljanak be e-mailben egyéni látogató csoportjaink egyikéhez a tervezett látogatás előtt legalább 2 munkanappal az info@sziklakorhaz.eu címen, vagy jelentkezzenek VIP programra. A regisztráció addig nem érvényes, amíg a múzeum írásban nem igazolja vissza!

Kérjük, 15 fő vagy afeletti létszám esetén legkésőbb két munkanappal a látogatás tervezett időpontja előtt foglaljanak időpontot e-mailben az info@sziklakorhaz.eu címen vagy a CSOPORTOKNAK fül alatt! 15 fős vagy afelett csoportlétszám  esetén 10% kedvezményt adunk a szolgáltatási díjból regisztrált csoportok számára. A regisztráció addig nem érvényes, amíg a múzeum írásban nem igazolja vissza!

 

Incentive kalandprogramjaink ismertetőit a PROGRAMOK menüpont alatt találja. Igény szerint egyéb nyelveken is biztosítunk tárlatvezetést, ezekhez azonban előzetes egyeztetés és regisztráció szükséges legalább két munkanappal az érkezés előtt. A magyartól és angoltól eltérő idegen nyelvek esetén (német, olasz, francia, stb.)  a nyelvi felár 5000 Ft/csoport. Köszönjük együttműködését!

 

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a múzeum tematikája és a kiállítási egységek szemléletes kialakítása miatt a látogatás 6 éves kor alatt nem megengedett, 12 éves kor alatt nem ajánlott.

Részvételi díj (ár/fő)

 

A feltüntetett díjak 2020. 01. 02-től érvényesek és magukba foglalják a 60 perces szakmai vezetést, valamint tartalmazzák az ÁFÁt.

Az eseti akciók, valamint kedvezményeink nem vonhatók össze. 2020. 01. 31-ig OTP, K&H és MKB SZÉP kártyát (szabadidő zseb), valamint Erzsébet kártyát (kultúra, ajándék) és Edenred utalványt (ajándék, kultúra és sport)  elfogadunk.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kedvezmény igénybevételéhez a kedvezményre való jogosultságot minden esetben igazolni kell.

Felnőtt: 4000 Ft

20 – 64 éves kor között

Diák: 3000 Ft

19 – 26 éves kor között, érvényes magyarországi  vagy nemzetközi (ISIC) diákigazolvánnyal

Senior: 3000 Ft

65 éves kor felett

Család: 4000 Ft

1 fő 6 – 18 év közötti gyerek ingyenes per felnőtt

Gyerek: 2000 Ft

egyéni gyerek díj (6 – 18 éves kor között)

Budapest Card: 2800 Ft

Programcentrum kupon / Guide.me app: 2800 Ft

Kiemelt részvételi díj: 1 Ft

 • 70 éven felüli Európai Uniós állampolgárok
 • Hazai közoktatásban dolgozó pedagógusok arcképes igazolvány és érvényespedagógusigazolvány felmutatásával
 • Fogyatékossággal élők, valamint kísérőik (jogosultanként legfeljebb 1 fő) fogyatékosságot igazoló dokumentummal,  pl. SINOSZ és MVGYOSZ tagsági igazolvány
 • Miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezők
 • Nemzetközi szerződések alapján erre feljogosítottak, pl. ICOM
 • Pulszky Társaság – Múzeumi Egyesület tagjai
 • Legalább 400 fős taglétszámú, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai

Csoportos kedvezmények 15 fő felett

Regisztrált csoport

Előzetesen regisztált 15 fő vagy afeletti létszámú csoportok 10% kedvezményre jogosultak a szolgáltatási díj értékéből.

EÜ dolgozók és fegyveres testületek tagjai

Előzetesen regisztált 15 fő vagy afeletti létszámú csoportok 50% kedvezményre jogosultak a szolgáltatási díj értékéből. Kedvezményre jogosult szervezetek:

 • Fegyveres testületek tagjai (Honvédség, Rendőrség, Tűzoltóság, Katasztrófavédelem, Polgári Védelem stb.)
 • Orvosok, ápolók, mentősök, közvetlenül az egészségügyben dolgozók

Fontos információk

A részletes látogatási szabályzat megtekintéséhez kérjük kattintson IDE

Hatósági előírások miatt a múzeum kizárólag szakmai vezetéssel látogatható. Az egyéni csoportok maximális létszáma 25 fő, a csoportok feltöltése érkezési sorrenden történik. Amennyiben egy időpontra betelnek a helyek, egy későbbi programhoz tudnak csatalkozni. A program indításának nincs minimális résztvevői létszáma.

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A kiállítás megtekintése 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével és felügyeletével történhet.

Történelmi séták 10:00 – 18:00 között óránként indulnak, melyek mind 60 perc hosszúságúak. A téli időszakban hétvégente a 14:00 és 18:00 órakor induló programok 90 perc hosszúságúak, melyeken előzetes regisztráció nélkül, felár nélkül vehetnek részt. Az utolsó magyar nyelvű tárlatvezetés minden nap 18:00 órakor indul.

Előzetes helyfoglalásra a CSOPORTOKNAK menüpont alatt van lehetőség. 10 fő alatti csoport érkezése esetén nincs lehetőség előzetes regisztrációra (kivéve VIP tárlatvezetés).  Bármely választott egyéni látogatói csoportunkhoz tudnak csatlakozni a szabad helyek függvényében.

Fényképezni,  videó- és hangfelvételt készíteni a múzeumban nem lehet.
Fotójegy vásárlására nincs lehetőség.

A történlemi sétákra a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel, melyeken maximum 25 fő vezet részt egyszerre. Előre váltott jeggyel kérjük, legkésőbb a választott program előtt 15 perccel érkezzenek a helyszínre és adják át voucherüket a pénztárban, hogy kollégáink regisztrálni tudják önöket a csoporthoz.

Csoportregisztráció

 

15 fő és afeletti csoport tárlatvezetésre vagy interaktív programra a CSOPORTOKNAK menüpontban tud regisztrálni.
Ha külön tárlatvezetést szeretnének igényelni 15 fő alatt, kérjük, válasszák a VIP csoportregisztrációt.

Korhatár

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.