A MÚZEUM ZÁRVA TART – COVID-2019

 

2020. 03. 16-tól  a Sziklakórház Atombunker Múzeum várhatóan 2020. 05. 31-ig ZÁRVA tart. Bízunk abban, hogy szolidaritásunkkal hozzájárulunk a COVID-2019 koronavírus járvány terjedésének lassításához.

Köszönjük megértésüket

Általános nyitva tartási idő és program rend – 05. 31-ig ZÁRVA

 

 • A hét minden napján nyitva tartunk 10:00 és 20:00 között, a kaput 19:00-kor zárjuk.

 

 • Magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseink nyitvatartási időben egész órakor indulnak, melyekre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel.

 

 • Utolsó magyar nyelvű tárlatvezetés minden nap 18:00-kor indul.

 

 • Utolsó angol nyelvű tárlatvezetés minden nap 19:00-kor indul.

Zárva tartás

 

A múzeum ZÁRVA tart:

 • január 1-én
 • november 1-én
 • december 24-én
 • december 25-én
 • december 31-én

 

Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek) a szokásos nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

Nemzeti ünnepek

 

Nemzeti ünnepek alkalmából a múzeum programján kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. Ezen a napon a múzeum normál program keretében nem látogatható. A regisztráció menetéről és a rendelkezésre álló helyekről IDE kattintva tájékozódhat.

Egyéni látogatók

 

Vezetett történelmi sétáinkra a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel, a múzeumi szolgáltatás díját a helyszínen tudják megfizetni.

Csoportlétszám: maximum 25 fő (a program 1 fő esetén is elindul)

Program hossza: 60 perc

Előzetes regisztrációra 15 fő alatti létszám esetén nincs lehetőség (kivéve VIP tárlatvezetés).

Csoport foglalás

 

KISEBB CSOPORTOK (8-14 fő):

 

 •  Ha kisebb csoportban érkeznek (8-14 fő), kérjük, e-mailben jelezze nekünk az info@sziklakorhaz.eu, hogy rögzíteni tudjuk Önöket a látogatói csoportokhoz

 

 • vagy regisztráljanak  VIP csoportként legalább 2 munkanappal a tervezett látogatás előtt a IDEkattintva

 

NAGY CSOPORTOK (15+ fő):

 

 • Ha 15 fős, vagy annál nagyobb csoporttal érkezik, kérjük a tervezett látogatás előtt legalább 2 nappal regisztráljanak a  CSOPORTOK fülre.

Csoport típusok

 

19 és 64 éves kor közötti látogatók számára, minimum 15 fős létszám esetén. Maximális csoportlétszám 30 fő, az ennél nagyobb létszámmal regisztráló csoportokat a helyszínen 30 főnél kisebb csoportokra osztjuk, akik kb. 5 perc különbséggel tekintik meg a kiállítást.

 

19  és 26 éves kor közötti látogatók számára, akik rendelkeznek aktív hallgatói jogviszonnyal és érvényes diákigazolvánnyal, minimum 15 fős létszám esetén. Maximális csoportlétszám 30 fő, az ennél nagyobb létszámmal regisztráló csoportokat a helyszínen 30 főnél kisebb csoportokra osztjuk, akik kb. 5 perc különbséggel tekintik meg a kiállítást.

 

6 és 18 éves kor közötti látogatók számára, minimum 15 fős létszám esetén. Maximális csoportlétszám 30 fő, az ennél nagyobb létszámmal regisztráló csoportokat a helyszínen 30 főnél kisebb csoportokra osztjuk, akik kb. 5 perc különbséggel tekintik meg a kiállítást.

 

15 fő alatti csoportok számára, akik külön vezetővel szeretnék megtekinteni a múzeumot.

 

Ajánljuk minden korosztály számára, akik szeretnének munkatársaiknak maradandó élményt nyújtani, egymást jobban megismerni  egy különleges helyszínen nem mindennapi feladatok teljesítése mellett.

Csoportfoglalás esetén választható programjaink:

 

 • NORMÁL – 60 perces történelmi séta:

1 órás program szakmai vezetéssel, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport.

 

 • INTERAKTÍV –  90 történelmi séta játékokkal:

1,5 órás program szakmai vezetés kíséretében, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport. A résztvevők korhű ruhákba öltözve, játékos, memóriát és megfigyelőkészséget tesztelő feladatokkal kiegészített, interaktív programban vesznek részt, amely végén a legjobban teljesítők ajándékokban részesülnek.

Létszám: Minimum 7 – maximum 20 fő/csoport (nagyobb létszámú csoportokat csoportbontással tudunk fogadni).

Az interaktív program felára az alap szolgáltatási díjon felül értendő 20 000 HUF / csoport.

 

 • MÚZEUMI ÓRA  –  45 perces előadás + 60 perces történelmi túra (diákcsoportok számára):

Ismertesse meg diákjaival hazánk sorsfordító történlemi eseményeit. Múzeumi óráinkat 45 perc hosszan, vetítéssel színesítve interaktív módon tartjuk meg.

Díj: 5000 Ft csoportonként (max. 45 fő).

A foglalkozás előtt/után a létesítmény megtekintése (a megfelelő csoportkedvezményes belépődíjak rendezésével).  Amennyiben múzeumi órát választanak, kérjük a “Speciális igények” rovatban tüntessék fel, hogy a résztvevők hányadik osztályosok, így az előadás ismeretanyagát a korcsoportnak megfelelően tudjuk kialakítani.


Tájékoztatjuk Önöket, hogy múzeumi óráink kizárólag látogatással együtt igényelhetők.

FONTOS INFORMÁCIÓ

Hatósági előírások miatt a múzeum kizárólag vezetett túrával látogatható. Az egyénileg érkező látogatóknak fenntartott csoportok maximális létszáma 25 fő, a szabad férőhelyek értékesítése érkezési sorrenden történik. Amennyiben egy időpontra betelnek a helyek, egy aznapi, későbbi túrára tudunk helyet biztosítani. A tárlatvezetések indításának nincs minimális résztvevői létszáma.

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.

Tárlatvezetések magyar és angol nyelven 10:00 – 18:00 között minden egész órakor indulnak és 60 perc hosszúságúak. 14:00 és 18:00 órakor 90 perces magyar nyelvű tárlatvezetés indul, melyen normál áron vehetnek részt. Az utolsó magyar nyelvű tárlatvezetés minden nap 18 órakor, az utolsó angol nyelvű pedig 19 órakor indul.

Előzetes helyfoglalásra a FOGLALÁS menüpont alatt van lehetőség. 10 fő alatti csoport érkezése esetén nincs lehetőség előzetes regisztrációra (kivéve VIP tárlatvezetés), de javasoljuk a tárlatvezetési díj előzetes kifizetését, mert a szabad helyek száma érkezéskor más módon nem garantálható. (Kivétel: márc. 15., aug. 20 és okt. 23.) Bármely választott egyéni látogatói csoportunkhoz tudnak csatlakozni a szabad helyek függvényében.

Fényképezni és videófelvételt készíteni a múzeumban nem lehet.
Fotójegy vásárlására nincs lehetőség.

A tárlatvezetésre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel. A kapacitás maximalizálva van (25 fő/túra). Előre váltott jeggyel kérjük, legkésőbb a választott túra előtt 15 perccel érkezzenek a helyszínre és adják át kinyomtatott voucher-üket / vagy mutassák be telefonon PDF formátumban a pénztárban.

Korhatár

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.