Ungváry Krisztián előadás

Német nemzetiszocialista tömeggyilkosok a bekerített Budapesten és a gettó megmentője

 

Budapest ostroma nemcsak a magyar főváros tragédiája, hanem legalább 25 ezer német katona sírja is. Többségük nem választotta sorsát. Legalább egynegyedük kényszersorozott magyarországi német volt. Az egyszerű katonák mellett azonban Budapestre került a III. Birodalom teljes keresztmetszete is. Az ukrajnai tömeggyilkosságok tetteseitől auschwitzi őrön át az eutanázia-gyilkosságok szervezőjén keresztül a náci diktatúra összes fontosabb tettes-típusa is megtalálható Budapest védői között. Az előadás tíz ilyen életutat mutat be. Tizenegyediknek egy olyan tábornok életét vázolja fel, aki az első csoport teljes ellentéte volt. Példája bizonyíték arra, hogy minden helyzetben vannak olyanok, akik emberek tudnak maradni.

Helyszín: Sziklakórház Atombunker Múzeum

Dátum: 2020. január 21. (kedd) | 18:00 – 19:30

Részvételi díj: 1000 Ft | Baráti Kör tagoknak: ingyenes

A férőhelyek korlátozott száma miatt a részvétel sikeres regisztrációhoz kötött, amelyet az ELŐADÁS REGISZTRÁCIÓ gombra kattintva tudnak megtenni.

Kérjük, érkezzenek meg az előadás előtt legkésőbb 15 perccel, hogy az adminisztratív teendőkkel az előadás kezdetéig végezni tudjunk, köszönjük!

Regisztrációs szabályzat:

 

  • Kérjük, csak azok regisztráljanak, akik szeretnének részt venni az előadáson!
  • Egy e-mail címről maximum 1 fő egy alkalommal regisztrálhat.
  • A foglalás során fokozottan ügyeljenek ateljes név és helyes e-mail cím megadására, mert a visszaigazolás a megadott e-mail címre kerül kiküldésre, belépéskor a regisztrációban leadott név alapján készül a vendéglista.
  • A leadott regisztráció abban az esetben sikeres, ha az a múzeum által visszaigazolásra kerül 48 órán belül. A visszaigazolásról e-mail-ben is értesítjük. A helytelen foglalások törlésre kerülnek.
  • A csoportregisztrációs felületen, közösségi oldalainkon, valamint telefonon és email-en keresztül NEM áll módunkban regisztrációt fogadni.
  • Regisztráció lemondása: kérjük, kattintson az e-mail-ben megküldött visszaigazolásban található linkre, ahol lemondhatja foglalását a rendezvény előtt a visszaigazoló e-mailben megküldött határidőig!
  • Felszabadult helyek foglalása: A felszabadult helyekre kizárólag a foglalási felületen lehet regisztrálni.
  • Tájékoztatjuk önöket, hogy a regisztráció múzeumi vezetett programon való részvételre nem jogosít!
  • Tájékoztatjuk önöket, hogy a múzeum látogatása 6 év alatt nem megengedett, 12 éven aluli gyermek számára nem ajánlott.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a helytelenül leadott, a fenti szabályzatnak nem megfelelő foglalásokat töröljük. Kérjük, amennyiben mégsem tudnak részt venni a programon, a foglalást a szabályzatban megadott módon töröljék, megadva ezzel a lehetőséget más érdeklődők számára is.