Nyitva tartási idő

A hét minden napján nyitva tartunk 10:00 és 20:00 között, a pénztárak 19:30-kor zárnak. Magyar és angol nyelvű tárlatvezetéseink nyitvatartási időben egész órakor indulnak, melyekre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel.

Utolsó magyar nyelvű tárlatvezetés minden nap 18:00-kor indul.

Utolsó angol nyelvű tárlatvezetés minden nap 19:00-kor indul.

A programváltozás jogát a múzeum fenntartja!

Téli programrend

2019. november 2. és 2020. február 29. között a magyar tátlatvezetések a téli nyitvatartási rend szerint indulnak, azaz hétköznapokon 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 és 18:00 órakor,  melyek mind 60 perc hosszúságúak. Hétvégén magyar nyelvű vezetések 10:00 és 18:00 óra között minden egész órakor indulnak, melyek mindegyike 60 perces, kivéve a 14:00-kor és 18:00-kor kezdődő 90 perces magyar nyelvű tárlatvezetéseket, melyeken normál áron, előzetes regisztráció nélkül tudnak részt venni.

Az ünnepi és téli nyitva tartásunkról IDE kattintva tájékozódhat.

Zárva tartás

A múzeum január 1-én, november 1-én, december 24-én, 25-én, valamint december 31-én ZÁRVA tart. Az év többi napján (kivéve nemzeti ünnepek) a szokásos nyitva tartással várjuk látogatóinkat.

Nemzeti ünnepek

Nemzeti ünnepek alkalmából a múzeum programján kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. Ezen a napon a múzeum normál program keretében nem látogatható. A regisztráció menetéről és a rendelkezésre álló helyekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tárlatvezetés díja

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szakhatósági előírások miatt a létesítmény csak tárlatvezetéssel látogatható. Vezetések indulnak a nyitvatartási időben angol és magyar nyelven külön csoportokban minden egész órakor. Egyénileg érkező látogatók (10 fő alatt) ezekhez tudnak csatlakozni előzetes bejelentkezés nélkül, érkezési sorrendben. A tárlatvezetések minimális létszáma 1 fő, maximális létszáma 25 fő. További információt a nyitva tartásról ITT talál. Felhívjuk figyelmüket, hogy a látogatás 6 éves kor alatt nem megengedett, 12 éves kor alatt nem ajánlott.

A tárlatvezetéseinkre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel, a tárlatvezetés szolgáltatásának díját a helyszínen tudják megfizetni. Előzetes regisztrációra 10 fő alatt nincs lehetőség (kivéve VIP tárlatvezetés). 15 főtől 10% kedvezményt adunk a regisztrált csoportoknak. Kérjük, 15 fő vagy afeletti létszám esetén legkésőbb két munkanappal a látogatás tervezett időpontja előtt foglaljanak időpontot a CSOPORTOKNAK fül alatt! Incentive kalandprogramjaink ismertetőit a PROGRAMOK menüpont alatt találja. Igény szerint egyéb nyelveken is biztosítunk tárlatvezetést, ezekhez azonban előzetes egyeztetés és regisztráció szükséges legalább két munkanappal az érkezés előtt. A magyartól és angoltól eltérő idegen nyelvek esetén (német, olasz, francia, stb.)  a nyelvi felár 5000 Ft/csoport. Köszönjük együttműködését!

Vonatkozó biztonsági előírások miatt múzeumunk befogadóképessége korlátozott, így tárlatvezetéseinken meghatározott számú látogató tud részt venni. Az Önök biztonságát és a színvonalas látogatást szem előtt tartva indítjuk tárlatvezetéseinket és korlátozzuk az egy csoportban maximálisan megengedett résztvevői létszámot (legfeljebb 25 fő/csoport).

Az eseti akciók, valamint kedvezményeink nem vonhatók össze. OTP, K&H és MKB SZÉP kártyás fizetést (szabadidő zseb), valamint Erzsébet kártyás fizetést (kultúra, ajándék) elfogadunk múzeumunkban. 2018 júliusától már Edenred kártyával (ajándék, kultúra és sport) és Edenred utalvánnyal is (ajándék, kultúra és sport) tudnak fizetni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kedvezmény igénybevételéhez a kedvezményre való jogosultságot minden esetben igazolni kell.

Tárlatvezetés díja (ár/fő)

 

Teljes árú

 • 20 – 64 év között, kedvezmény nélkül
4000 Ft

Félárú kedvezményes

 • 6 – 19 éves korig
 • 65 – 69 éves korig
2000 Ft

Családi (NOE tagok számára is)

 • 2 felnőtt, 1-2 18 év alatti gyermek
8000 Ft

Budapest Card, Budapest Card Plus, Hungary Card, Program Centrum

 • – 30% a teljes árú szolgáltatási díjból
2800 Ft

Mátyás-templom kupon

 • – 10% a teljes árú szolgáltatási díjból
3600 Ft
 


 

Csoport / 15 fő fölött

 • 10% kedvezményre jogosultak csoportos látogatás esetén a 15 fő vagy afeletti létszámú, előzetesen regisztrált csoportok.
-10%
 


 

EÜ dolgozók és fegyveres testületek tagjai / 15 fő fölötti csoportban

 • Fegyveres testületek tagjai (Honvédség, Rendőrség, Tűzoltóság, Katasztrófavédelem, Polgári Védelem stb.)
 • Orvosok, ápolók, mentősök, közvetlenül az egészségügyben dolgozók csoportos látogatás esetén 50% kedvezményre jogosultak.
-50%
 


 

1 Ft

 • 70 éven felüli Európai Uniós állampolgárok 
 • Hazai közoktatásban dolgozó pedagógusok arcképes igazolvány és érvényes pedagógusigazolvány felmutatásával
 • Fogyatékossággal élők, valamint kísérőik (jogosultanként legfeljebb 1 fő) fogyatékosságot igazoló dokumentummal,  pl. SINOSZ és MVGYOSZ tagsági igazolvány
 • Miniszter által kiadott szakmai belépővel rendelkezők
 • Nemzetközi szerződések alapján erre feljogosítottak, pl. ICOM
 • Pulszky Társaság – Múzeumi Egyesület tagjai
 • Legalább 400 fős taglétszámú, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai

Támogatás

Intézményünket állami támogatás nélkül üzemelteti az “A Szikla” Múzeumi Közhasznú Alapítvány. A nemzetközi hírű múzeum és a kiállítás teljes egészében magyar kezdeményezés és kivitelezés, amely felveszi a versenyt számos hasonló jegyárú, import kiállítással. Mindehhez látogatóink segítettek hozzá. Amennyiben szeretne hozzájárulni az állami támogatás nélkül működtetett Sziklakórház Atombunker Múzeum fenntartásához és üzenetünk, a béke értékének közvetítéséhez, kérjük válassza ezt a lehetőséget. Köszönjük.

10000 Ft

Fontos információk

Hatósági előírások miatt a múzeum kizárólag vezetett túrával látogatható. Az egyéni csoportok maximális létszáma 25 fő, a csoportok feltöltése érkezési sorrenden történik. Amennyiben egy időpontra betelnek a helyek, egy aznapi, későbbi túrára tudunk helyet biztosítani. A tárlatvezetések indításának nincs minimális résztvevői létszáma.

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.

Tárlatvezetések 10:00 – 18:00 között óránként indulnak és 60 perc hosszúságúak. 14:00 és 18:00 órakor 90 perces tárlatvezetés indul, melyen normál áron vehetnek részt. Az utolsó magyar nyelvű tárlatvezetés minden nap 18:00 órakor indul.

Előzetes helyfoglalásra a FOGLALÁS menüpont alatt van lehetőség. 10 fő alatti csoport érkezése esetén nincs lehetőség előzetes regisztrációra (kivéve VIP tárlatvezetés), de javasoljuk a tárlatvezetési díj előzetes kifizetését, mert a szabad helyek száma érkezéskor más módon nem garantálható. (Kivétel: márc. 15., aug. 20 és okt. 23.) Bármely választott egyéni látogatói csoportunkhoz tudnak csatlakozni a szabad helyek függvényében.

Fényképezni és videófelvételt készíteni a múzeumban nem lehet.
Fotójegy vásárlására nincs lehetőség.

A tárlatvezetésre a helyeket érkezési sorrendben töltjük fel. A kapacitás maximalizálva van (25 fő/túra). Előre váltott jeggyel kérjük, legkésőbb a választott túra előtt 15 perccel érkezzenek a helyszínre és adják át kinyomtatott voucher-üket / vagy mutassák be telefonon PDF formátumban a pénztárban.

Csoportregisztráció

15 fő és afeletti csoport tárlatvezetésre vagy interaktív programra a CSOPORTOKNAK menüpontban tud regisztrálni.
Amennyiben kisebb létszámmal érkeznének, garantált részvételüket a normál 60 perces tárlatvezetésre a FOGLALÁS menüpont alatt tudják előre biztosítani. Ha külön tárlatvezetést szeretnének igényelni 15 fő alatt, kérjük, válasszák a VIP csoportregisztrációt.

Korhatár

A múzeumba való belépés 6 éven aluli gyermekek számára nem megengedett, 12 éven aluli gyermekek számára pedig nem ajánlott. A tárlat 12 éven aluli gyermekek számára kizárólag szülő/gondviselő beleegyezésével látogatható.