A minimális létszám egy csoportban 15 fő, a maximális 30 fő. 30 főnél nagyobb csoportokat csak csoportbontással tudunk fogadni. Csoportbontás esetén a csoportokat kb. 5 perc különbséggel indítjuk létszámtól és kapacitástól függően.

Véglegesítés: Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a regisztráció nem automatikus, csak visszaigazolás esetén érvényes, az űrlap kitöltése még nem minősül foglalásnak. Munkatársaink 48 órán belül ellenőrzik az Önök által igényelt időpontot, majd írásban igazolják vissza a regisztrációt vagy foglalt időpont esetén javasolnak másik elérhető időpontot. Amennyiben 48 órán belülre szeretne foglalni, az alábbi telefonszámon jelezheti 10 és 17 óra között: 06-70-7-01-01-01 / 0-s mellék.

Jegyárak: 15 fő és afeletti csoportok számára a normál jegyárból 10% csoportkedvezményt biztosítunk. Jegyárainkról ITT tájékozódhatnak. Pedagógusoknak a belépés díjtalan. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a kedvezményre való jogosultságot minden esetben igazolni szükséges a pénztárnál.

15 fő alatt: Amennyiben kisebb létszámmal érkeznének, garantált jegyüket a normál 60 perces tárlatvezetésre a JEGYVÁSÁRLÁS menüpont alatt tudják előre megvásárolni. Ha külön tárlatvezetést szeretnének, kérjük válasszák a VIP csoportregisztrációt. (A korlátozott befogadóképesség miatt előzetes jegyvásárlás, illetve regisztráció nélkül nem tudjuk garantálni, hogy a választott túra időpontjában lesz elegendő hely.)

VÁLASZTHATÓ PROGRAMOK DIÁKOKNAK:

 

NORMÁL – 60 perces tárlatvezetés:

1 órás túra élő idegenvezetéssel, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport. Maximális csoportlétszám: 30 fő.

INTERAKTÍV –  90 perces tárlatvezetés játékokkal:

1,5 órás túra élő idegenvezetéssel, amely során a teljes második világháborús kórházat, gépészeti helyiségeket, valamint az Atombomba kiállítást is megtekinti a csoport. A résztvevők korhű ruhákba öltözve, játékos, memóriát és megfigyelőkészséget tesztelő feladatokkal kiegészített, interaktív tárlatvezetést kapnak. A tárlatvezetés végén a legjobban teljesítők ajándékokban részesülnek. Maximum létszám 20 fő/csoport (nagyobb létszámú csoportokat csoportbontással tudunk fogadni). Az interaktív tárlatvezetés felára a belépőjegy-árakon felül 20 000 HUF / csoport.

MÚZEUMI ÓRA  –  45 perces előadás + 60 perces tárlatvezetés:

Ismertesse meg diákjaival, vendégeivel ezen a páratlan helyen, történelmi körülmények között és környezetben hazánk sorsfordító időszakait. Múzeumi óráinkat 45 perc hosszan, vetítéssel színesítve és interaktív módon tartjuk meg. Ára: 5000 Ft csoportonként (max. 30 fő). A foglalkozás előtt/után a létesítmény megtekintése (a megfelelő csoportkedvezményes belépődíjak rendezésével). Múzeumi óráinkra CSOPORTOKNAK menüpont alatt, valamint a lenti űrlap kitöltésével tudnak regisztrálni, minimum 15 fős csoportok. Amennyiben múzeumi órát választanak, kérjük a “Speciális igények” rovatban tüntessék fel, hogy a résztvevők hányadik osztályosok, így az előadás ismeretanyagát a korcsoportnak megfelelően tudjuk kialakítani.Tájékoztatjuk Önöket, hogy múzeumi óráink kizárólag látogatással együtt igényelhetők.

Választható témák, melyeket 12 éves és idősebb hallgatóságnak szakértő-előadóink tolmácsolnak.

1. Magyarország a II. világháborúban

 

Fedezzük fel hazánk XX. századi történetének egyik legvészterhesebb időszakát! A múzeumi órán olyan kérdéseket feszegetünk, hogy vajon szükségszerű volt-e az ország második világháborús szerepvállalása, avagy elkerülhető lehetett volna a katasztrófa. Megismerhetjük a király nélküli Magyar Királyság céljait, tetteit és végül bukását. Mindezt a főváros 1944-45-ös ostromának egyik fontos színhelyén.

2. Embermentők – Elfeledett hősök

 

Ismerjük meg a Holokauszt szörnyű magyarországi eseményeit, és néhányat azon kevésbé ismert személyek közül, akik gyakran saját életüket kockára téve próbáltak embertársaikon segíteni. Kik voltak ők? Mit és miért tettek? Hogyan alakult a sorsuk? Ismerjük meg Sztehlo Gábor, Friedrich Born, Giorgio Perlasca, és a további méltatlanul elfeledett hős különleges történetét!

3. Az 1956-os forradalom

 

Mi is történt pontosan 1956-ban? Megismerhetjük azokat az előzményeket, amelyek végül a forradalom kitöréséhez vezettek, és azt is kifejtjük, hogy miként zajlott a szabadság tizenkét napja. Bemutatjuk a fontosabb eseményeket a Rákosi-korszaktól, a szabadságharcon át, Kádár János hatalmának megszilárdításáig. Fedezzük fel mindezt az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik kevésbé ismert helyszínén!

4. A hidegháború

 

Lépjünk be együtt a hidegháború mindennapjainak történetébe, és fedezzük fel az atomfenyegetés hangulatát egy valódi bunkerben! A múzeumi órán részletesen körbejárjuk a fegyverkezési verseny, valamint a korszak „forró pontjainak” kérdéskörét, végül pedig ismertetjük, hogyan omlott össze a Szovjetunió. A mai napig tartó hatásait látva feltehetjük a kérdést, hogy vajon tényleg véget ért-e a hidegháború?

5. Az Atombomba – a nukleáris fenyegetettség múltja és jelene

 

A hidegháború befejeztével úgy érezhetnénk, hogy a világméretű nukleáris fenyegetés megszűnt, ez azonban sajnos nem így van. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ismertessük, hogyan születtek meg az első atombombák, milyen hatással vannak az emberre és környezetünkre, illetve hogy mennyi nukleáris robbanófej van még ma is a világon… Mindezt a Hirosimát és Nagaszakit ért atomtámadások szörnyű példáin bemutatva szemléltetjük.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ezen a felületen 2019. június 24. utáni időszakra tudnak időpontot foglalni. A nagy érdeklődés miatt ezelőtti időpontra csak emailben tudunk csoportbejelentkezést fogadni, az info@sziklakorhaz.hu email címen keresztül. Felhívjuk figyelmüket, hogy 15 fő alatti létszám esetén nincs lehetőség regisztrációra. Köszönjük megértésüket!

Regisztráció

?
?
?
Fogyatékkal élő/mozgáskorlátozott csoport?Fogyatékkal élő/mozgáskorlátozott érkezik a csoporttal
?